Newsitamea.gr
AMEA news ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνές διήμερο συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ»

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea11

Διεθνές διήμερο συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ»

Στις 13 και 14 Μαρτίου θα διεξαχθεί στο συνεδριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Αθήνα το 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή» που στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης για την άρση των προκαταλήψεων και στερεότυπων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στην επικοινωνία και την ενημέρωση.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης αναπτύσσει από το 2006 και οι οποίες στοχεύουν στον προβληματισμό και τον διάλογο για τα θέματα των ΑμεΑ. Οι αλλαγές που βιώνει η ελληνική κοινωνία λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης κάνουν επιτακτική την ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Βρούτσης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.

Στις εργασίες του συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι της κοινότητας των ΑμεΑ, πανεπιστημιακοί, καθηγητές, επικοινωνιολόγοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει διερμηνεία σε Ελληνικά, Αγγλικά και στην ελληνική νοηματική.

Τις εργασίες του συνεδρίου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε live streaming μέσα από τον δικτυακό τόπο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων http:/www.amna.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou