Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Διδάξτε το παιδί οτι Χριστούγεννα σημαίνει να αγαπά και να προσφέρει

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τα φετινά Χριστούγεννα, που η κρίση δείχνει στην χώρα μας το πιο σκληρό της πρόσωπο, αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το πραγματικό νόημα αυτής της
γιορτής. Αν τα προηγούμενα χρόνια όλοι μας είχαμε, λίγο έως πολύ, παρασυρθεί από τη “χρυσόσκονη”, που παραμόρφωνε την πραγματικότητα, φέτος είναι σωστό να στρέψουμε την προσοχή μας στα πιο ουσιώδη.

Είναι αλήθεια πως τα παιδιά θέλουν και τον άγιο Βασίλη με το έλκηθρο, και το στολισμένο έλατο και τα δώρα και τα παιχνίδια και, φυσικά, την χαρά που φέρνουν μαζί τους τα Χριστούγεννα. Αν έχετε τη δυνατότητα, εννοείται, ότι είναι ωραίο να τους τα προσφέρετε. Παράλληλα όμως, μπορείτε να τους μιλήσετε και για τα λιγότερο προνομιούχα παιδιά, εκείνα που για διάφορους λόγους δεν θα δεχτούν την επίσκεψη του Aγιου Βασίλη κι ας ήταν το όνομα τους στη… λίστα των καλών παιδιών.

Εξηγήστε στα παιδιά σας, ανάλογα με την ηλικία τους, τη σπουδαιότητα της αλληλοβοήθειας. Δώστε τους να καταλάβουν ότι μια μικρή δική τους προσφορά μπορεί να κάνει κάποιον άνθρωπο απίστευτα χαρούμενο. Πηγαίνετε μαζί μια βόλτα σε κάποιο φιλανθρωπικό bazaar, ή ακόμα καλύτερα, επισκεφτείτε ένα ίδρυμα και δωρίστε παλιά παιχνίδια και ρούχα, που δεν χρειάζονται πια. Μετά, πείτε τους πόσο περήφανοι νιώθετε για εκείνα και πόσο σπουδαίο ήταν αυτό που έκαναν.

Τα Χριστούγεννα είναι πάνω από όλα μια γιορτή αγάπης και αγάπη σημαίνει προσφορά.
Φέτος, λοιπον, μαζί με τα άλλα δώρα, κάντε στο παιδί σας και ένα δώρο ζωής, διδάξτε του να αγαπά και να προσφέρει.
http://mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou

20 «αθώες» συμπεριφορές των γονιών που πληγώνουν βαθιά τα παιδιά

Penni Syggrou