Newsitamea.gr
AMEA news ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Διακοπή χορήγησης επικυρωμένων αντιγράφων ιατρικών γνωματεύσεων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

262amea

Να και κάτι ευχάριστο!
Στις 18/7/2014 το ΙΚΑ εξέδωσε εγκύκλιο με θέμα: «Ηλεκτρονική πιστοποίηση Δήμων για την άντληση μέσω διαδικτύου των αποφάσεων γνωστοποίησης αποτελέσματος αναπηρίας υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α.»

Το ΙΚΑ έχει αναλάβει να πιστοποιήσει ηλεκτρονικά τον κάθε Δήμο της Επικράτειας αυτοτελώς, προκειμένου να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω web για την ανάκτηση της « Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας » για τη χορήγηση Προνοιακών Επιδομάτων και λοιπών Παροχών που απαιτούν υγειονομική γνωμάτευση ΚΕΠΑ.

Χαρακτηριστική δε, είναι η επισήμανση που αναφέρεται στο τέλος της εγκυκλίου, απευθυνόμενο προς τους εκπροσώπους των Δήμων:
«Η διαδικασία εγγραφής σας καθώς και η παραλαβή του κλειδαρίθμου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εκ μέρους σας μέχρι 30/8/2014 καθότι η Υπηρεσία μας τους αμέσους επόμενους μήνες θα διακόψει τη χορήγηση επικυρωμένων αντιγράφων ιατρικών γνωματεύσεων στους ενδιαφερόμενους.»

Αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι σύντομα δεν θα χρειάζεται το άτομο με αναπηρία να τρέχει στο ΚΕ.Π.Α. για να παραλάβει αντίγραφο της ιατρικής γνωμάτευσης με το προσδιοριζόμενο ποσοστό αναπηρίας, προκειμένου να πάει μετά στον Δήμο (στην Πρόνοια) να το παραδώσει.
Όχι.
Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα που μας προσφέρει η χρήση της τεχνολογίας, τα ΑμεΑ θα γλυτώσουν από αυτή την γραφειοκρατική διαδικασία που τα ταλαιπωρεί.

Το ΙΚΑ βεβαίως, καλά θα κάνει να προσφέρει και στα ΑμεΑ τη δυνατότητα να μπορούν να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της απόφασης της Υγειονομικής Επιτροπής, προκειμένου να μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμα τους της αίτησης θεραπείας (ένστασης) εγκαίρως.

Ήδη, έχει ξεκινήσει κάτι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΙΚΑ, αλλά αυτό το αφήνω για το θέμα της επόμενης ανάρτησής μας.

Ο φίλος σας,
Ανδρεας Μπαρδακης

Πηγή: logistis-amea.blogspot.gr

Μπορείτε να στείλετε τις ερωτήσεις σας στο email: andreas_bardakis@otenet.gr  και στο facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea