Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Διάγνωση με νανοχυμό για τις παθήσεις του εντέρου υπόσχεται η επιστήμη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Nanojuice-Expected-to-Help-Doctors-Spy-on-the-Small-Intestine

Διάγνωση με νανοχυμό για τις παθήσεις του εντέρου υπόσχεται η επιστήμη!

Χάρη σε μια νέα απεικονιστική τεχνική, η οποία χρησιμοποιεί την νανοτεχνολογία, καθίσταται πιο εύκολος ο εντοπισμός πολλών παθήσεων του εντέρου. Με μια απλή διαδικασία και χωρίς ταλαιπωρία για τον ασθενή, θα μπορούν να διαγνωστούν στο μέλλον οι συγκεκριμένες παθήσεις.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Buffalo αναπτύσσουν μια νέα τεχνική απεικόνισης που περιλαμβάνει νανοσωματίδια που αιωρούνται σε υγρό σχηματίζοντας έτσι ένα “νανοχυμό” τον οποίον οι ασθενείς καλούνται να πιουν για να υποβληθούν στην νέα εξέταση. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο «Nature Nanotechnology» η νέα τεχνική θα συμβάλλει στην έγκαιρη και καλύτερη αντιμετώπιση των εντερικών παθήσεων.

Η νέα διαγνωστική τεχνική δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ποντίκια, γεγονός που κάνει τους ερευνητές να ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να την δοκιμάσουν στο εγγύς μέλλον και στους ανθρώπους.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα δημιούργησαν ένα διάλυμα το οποίο εμπεριέχει νανοσωματίδια που πίνει το άτομο που πρόκειται να υποβληθεί στην εξέταση. Μόλις τα νανοσωματίδια καταλήξουν στο έντερο, οι γιατροί ρίχνουν πάνω τους δέσμη λέιζερ καταφέρνοντας έτσι να έχουν την απεικόνιση του εντέρου σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για μια απλή και μη επεμβατική μέθοδο που δίνει μια λεπτομερή εικόνα του συγκεκριμένου οργάνου.

Το διάλυμα περιέχει χρωστικές χημικές ουσίες, τα μόρια των οποίων απορροφούν μεγάλες ποσότητες φωτός του συγκεκριμένου φάσματος και η ιδιότητα τους αυτή βοηθάει στην απεικόνιση των ιστών του οργανισμού. Οι διαδεδομένες τεχνικές που υπήρχαν μέχρι σήμερα για το λεπτό έντερο ήταν η ακτινογραφία, οι υπέρηχοι και η μαγνητική τομογραφία. Οι συγκεκριμένες ωστόσο εξετάσεις είχαν περιορισμένη ευκρίνεια και δεν απέδιδαν την εικόνα του εντέρου σε πραγματικό χρόνο.

“Οι συμβατικές μέθοδοι απεικόνισης δείχνουν το όργανο αλλά και τα… εμπόδια, ενώ η μέθοδος αυτή μας επιτρέπει να δούμε πώς λειτουργεί το λεπτό έντερο σε πραγματικό χρόνο” , είπε ο συντάκτης της μελέτης Jonathan Lovell, PhD, UB βοηθός καθηγητής βιοϊατρικής μηχανικής. «Η βελτίωση των τεχνικών απεικόνισης του εντέρου θα βοηθήσει στην κατανόηση των ασθενειών του και θα επιτρέψει στους γιατρούς να είναι πιο αποτελεσματική στην φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από αυτές», συνέχισε.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να συνεχίσουν να βελτιώνουν την τεχνική και να προχωρήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους, και να την επεκτείνουν ώστε να μπορεί να γίνει απεικόνιση και άλλων περιοχών της γαστρεντερικής οδού.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika