Newsitamea.gr
AMEA news

ΔΕΗ: Υιοθέτηση του σχέδιου για τα Άτομα με Αναπηρία και των ευπαθών ομάδων!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

DEH amea

 

ΔΕΗ: Υιοθέτηση του σχέδιου για τα  Άτομα με Αναπηρία και των ευπαθών ομάδων!

 

Σχέδιο ενημέρωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία  και των ευπαθών ομάδων… επισυνάπτεται η επιστολή απάντησης της ΔΕΗ.

 

Σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης της ΔΕΗ, μετά από επιστολή της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα.

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου, αλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και ενσωματώνεται, σε εμφανές σημείο, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης.

Ειδικότερα, μετά από έγγραφη απάντηση του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, η εταιρία ανταποκρινόμενη στην υπ. αριθμόν 981/25.7.2014 επιστολή της Υφυπουργού, για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, υιοθετεί την πρότασή της και επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί αξιόπιστο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στη ΔΕΗ αλλά το πιο κρίσιμο είναι ότι προστατεύεται το υπέρτερο αγαθό, δηλαδή η ζωή και η υγεία τους.

[quote]Επισυνάπτεται η επιστολή απάντησης της ΔΕΗ.[/quote]

Κυρία Υφυπουργέ,

Σε απάντηση της ως άνω επιστολής σας, θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία σας και κυρίως για τις προτάσεις σας αναφορικά με την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού, σχετικά με το Μητρώο Ευάλωτων Πελατών που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για την προστασία τους και την ευκολία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή τους σε αυτό, με ένα απλό τηλεφώνημα στο 11770.

Ήδη επεξεργαζόμαστε ένα ευρύτερο σχέδιο ενημέρωσης των συνανθρώπων μας με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου αρχικά θα ενσωματώσουμε σε ευδιάκριτο σημείο των λογαριασμών ρεύματος, σχετικό μήνυμα για το Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών και τον πενταψήφιο αριθμό εξυπηρέτησης πελατών ΔΕΗ.

Επιπρόσθετα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, η ΔΕΗ με δική της πρωτοβουλία και παρά το γεγονός ότι το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) αφορά σε όλους τους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, από τη θέσπισή του, προβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ενημερωτικές δράσεις, όπως ένθεση φυλλαδίου μέσω των λογαριασμών και διαφημιστικές καμπάνιες μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, σχετικά πρόσφατα, κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2013 – Ιανουάριο 2014, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαφημιστική καμπάνια μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου και διαδικτύου για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη δυνατότητα, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ και στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών. Παράλληλα, για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό σε όλα τα Καταστήματα της ΔΕΗ και τους Δήμους όλης της χώρας.

Συνημμένα σας αποστέλλουμε δείγματα ενημερωτικών εντύπων για το ΚΟΤ, που έχουν διανεμηθεί από την έναρξη εφαρμογής του.

Επιμέλεια : Μανουέλα Μιχάλη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea