Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ

Δείτε τι έπαθε 12χρονη από τατουάζ χένας στη Κρήτη!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

877

Δείτε τι έπαθε 12χρονη από τατουάζ χένας στη Κρήτη!!!-ΦΩΤΟ

Στο Κέντρο Υγείας Μοιρών οδηγήθηκε ένα 12χρονο κορίτσι μετά από τατουάζ χένας που έκανε στο χέρι. Oι χρωστικές ουσίες έφυγαν όμως το δέρμα υπέστη αλλεργική αντίδραση !

Στο σημείο όπου ήταν η χένα το δέρμα έχει υποστεί οίδημα και άμεσα έπρεπε να χορηγηθεί φαρμακευτική αγωγή.

Στην Κρήτη ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν παντού πλανόδιοι οι οποίοι κάνουν τατουάζ χένας. Ακόμη και στις παραλίες του νησιού μπορεί κανείς να τους βρει.

Ωστόσο τα προϊόντα αυτά δεν είναι ελεγμένα με αποτέλεσμα να είναι και επικίνδυνα!

Αν και η χένα είναι φυτικό προϊόν, προστίθεται σε αυτήν, μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτές οι ψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η μαύρη χένα που αφήνει έντονο μαύρο χρώμα -και όχι γκρι- και διαρκεί περισσότερες από 2 ημέρες θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνη. Τι περιέχει λοιπόν η μαύρη χένα που την κάνει τόσο βλαβερή για την υγεία μας;

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΦ έχει τη χημική ουσία P-Phenylenediamine, ουσία ιδιαίτερα επικίνδυνη που μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες και χρόνιες αλλεργικές αντιδράσεις οι οποίες εκδηλώνονται με φαγούρα και ερυθρότητα , κηλίδες και φουσκάλες στο δέρμα, που με τον καιρό επουλώνονται και εξαφανίζονται.

Ο λόγος που χρησιμοποιείται το χημικό αυτό συστατικό στις βαφές είναι για να δίνει πιο έντονο, σκούρο χρώμα στα τατουάζ και με μεγαλύτερη διάρκεια.

Πάντως σε αρκετές πάντως περιπτώσεις οδηγούν σε πιο μόνιμες δερματικές βλάβες, όπως αποχρωματισμό και ουλές στο δέρμα. Ωστόσο κάποια άτομα μπορεί να αποκτήσουν μόνιμη ευαισθησία σε αυτές τις ουσίες και να αναπτύξουν αλλεργική, εξ επαφής, δερματίτιδα. Εφόσον έχουν ευαισθητοποιηθεί, δημιουργείται, δια βίου, ευπάθεια σε αυτές τις ουσίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou