Newsitamea.gr
AMEA news

Δείτε πώς θα είναι το νέο σύμβολο των ΑμεΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

unnamed

Δείτε πώς θα είναι το νέο σύμβολο των ΑμεΑ

Μια νέα προσέγγιση στο σύμβολο των ΑμεΑ παίρνει τη θέση της στον κόσμο της τέχνης. Το γνωστό σε όλους μας μπλε και άσπρο εικονίδιο, που απεικονίζει έναν άνθρωπο σε αμαξίδιο αλλάζει μορφή και φιλοξενείται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η ανανεωμένη έκδοση του συμβόλου ονομάζεται «Accessible Icon» και απεικονίζει ένα άτομο που χρησιμοποιεί αμαξίδιο με μια διαφορετική οπτική, δίνοντας στο σύμβολο κίνηση και ενέργεια. Το νέο σύμβολο περιλαμβάνεται σε μια σειρά έργων με τίτλο «A Collection of Ideas» η οποία θα εκτίθεται ως το Φεβρουάριο του 2015. Δημιουργοί του νέου συμβόλου είναι οι Tim Ferguson-Saunder, Brian Glenney και Sara Hendren.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε από την Βοστώνη όπου το παλιό σύμβολο αντικαταστήθηκε με το νέο σε πολλά σημεία της πόλης. Πρόσφατα εγκρίθηκε και η τοποθέτησή του σε σχολεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες στη Νέα Υόρκη.

Η επιμελήτρια Curator Paola Antonelli αναφέρει πως η νέα προσέγγιση του συμβόλου των ΑμεΑ είναι μια καλή ευκαιρία για να αναρωτηθούμε όλοι μας τι σημαίνει αναπηρία για μια κοινωνία.

ds140306_accessible_icon

Φώτης Παπαναστασίου
Ειδικός Παιδαγωγός

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea