Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιατρός «ξέχασε» να πει σε ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3889

Γιατρός «ξέχασε» να πει σε ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο

Μια γυναίκα πέθανε από καρκίνο του στήθους στη Νέα Ζηλανδία καθώς ο γιατρός στον οποίο είχε απευθυνθεί με έντονους πόνους δεν κατόρθωσε να διαγνώσει εγκαίρως τον όγκο, αν και του είχε υποδειχθεί ότι η γυναίκα πιθανότατα έπασχε από την ασθένεια.

Νέα Ζηλανδία: Γιατρός «ξέχασε» να πει σε ασθενή ότι πάσχει από καρκίνο

Ο γιατρός καλείται τώρα να απολογηθεί στην οικογένεια της γυναίκας από τη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχασε τη ζωή της καθώς εκείνος «ξέχασε εντελώς» να της πει ότι πάσχει από καρκίνο του στήθους.

Η γυναίκα πέθανε πριν από μερικούς μήνες έχοντας δώσει μάχη πέντε χρόνων με την ασθένεια, ενώ πιθανολογείται πως αν η διάγνωση είχε γίνει νωρίτερα, η κατάληξη να μην ήταν η ίδια.

Η γυναίκα, η οποία είχε αρχικά διαγνωστεί με καρκίνο του στήθους το 2003 και είχε υποβληθεί σε θεραπεία, τον Νοέμβριο του 2009 επισκέφτηκε ιατρικό κέντρο παραπονούμενη για πόνους στον αριστερό της ώμο. Ο γιατρός, ο οποίος γνώριζε ότι και στο παρελθόν είχε ασθενήσει, την παρέπεμψε σε ειδικό ακτινολόγο, ο οποίος διέγνωσε ρήξη τένοντα κάνοντας λόγο για «ισχυρές ενδείξεις μετάστασης» ή εξάπλωση καρκινικών αλλοιώσεων.

Ο γιατρός που είδε τη γυναίκα μετά από αρκετές ημέρες δεν την ενημέρωσε ποτέ για τον καρκινικό κίνδυνο ο οποίος αναφερόταν στα σχόλια των εξετάσεων, παρά μόνο για την ρήξη τένοντα, για την οποία της χορήγησε μια ένεση στεροειδών που η γυναίκα χαρακτήρισε «βασανιστική».

Μετά την ένεση, ο γιατρός συμβούλεψε την άτυχη γυναίκα να επιστρέψει σε ένα μήνα αν ο πόνος συνεχιστεί. Κάτι που έγινε τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο, μέχρι που τελικά ο γιατρός παρέπεμψε την ασθενή σε ορθοπεδικό χειρουργό. Η γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο τον Φεβρουάριο του 2010, όταν και άλλαξε θεράποντα ιατρό. Μετά από αρκετά χρόνια θεραπειών, πέθανε.

Στην απολογία του ο γιατρός είπε ότι «είτε παρέβλεψε ή ξέχασε τελείως το σχόλιο του ακτινολόγου σε σχέση με την ύποπτη κάκωση».

Ο γιατρός έχει παραπεμφθεί στον Ιατρικό Σύλλογο ο οποίος θα κρίνει αν θα παραπεμφθεί σε δίκη.

Πηγή: Guardian

www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea