Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Γιατί τα καλλυντικά είναι επικίνδυνα κυρίως για τις γυναίκες!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

iStock_000020812941Small

Γιατί τα καλλυντικά είναι επικίνδυνα κυρίως για τις γυναίκες!

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από τα καλλυντικά ειδικά τα τελευταία χρόνια μάλιστα που όλο και αυξάνει η κατανάλωσή τους (διπλασιασμός τα τελευταία πέντε χρόνια). Το αν οι γυναίκες έγιναν πιο όμορφες είναι αμφισβητήσιμο, όμως πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει στην υγεία τους αυτή η αυξημένη κατανάλωση. Αλλεργίες και δερματοπάθειες είναι οι πιο ανώδυνες περιπτώσεις. Ακολουθούν δηλητηριάσεις, αναπνευστικά προβλήματα, παθήσεις του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου.

Επιπλέον άλλες παθήσεις είναι η διανοητική καθυστέρηση, απώλεια μνήμης, δυσκολία στο βάδισμα και ακανόνιστες συσπάσεις των μυών. Τέλος, καρκινοπάθειες. Κύριοι υπεύθυνοι είναι τα σπρέι που χρησιμοπιούνται στα αποσμητικά, και που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους βλεννογόνους, και ορισμένα βαριά μέταλλα (βισμούθιο, υδράργυρος) που χρησιμοπιούνται κυρίως στις κρέμες δέρματος (μαζί με διάφορες ορμόνες) και στα κραγιόν (κάδμιο, μόλυβδος).

Ιδιαίτερο κίνδυνο αποτελούν και τα αποσμητικά, γιατί με αυτά κοιτάζουμε να θεραπεύσουμε το σύμπτωμα και όχι την αιτία. Γι’ αυτό σωστή διατροφή και κατάλληλα πλυσίματα είναι ο πιο σωστός τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα των δυσάρεστων οσμών από τον ιδρώτα.

«Μπρος την ομορφιά την είναι η υγεία», θα μπορούσαμε να παραφράσουμε την γνωστή λαϊκή παροιμία (μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος).

Πρόκειται άραγε για κάλλη;

Τα καλλυντικά αποτελούν ένα προπέτασμα αρκετά διαφανές, για να μπορέσει να κρύψει την πραγματικότητα. Τα καλλυντικά δεν προσθέτουν κάλλη, απλώς αποκαλύπτουν ένα μοντερνισμό από τη μεριά της γυναίκας και στον άνδρα υποβάλλουν την αίσθηση μεγαλύτερης σεξουαλικής απελευθέρωσης. Όμως η πραγματική ομορφιά είναι δώρο φυσικό και μόνο η φύση μπορεί να προσθέσει σε αυτό. Και λέγοντας φύση εννοούμε τη φυσική ζωή, τη σωστή διατροφή, τον αθλητισμό κ.λ.π. Ας μην ξεχνάμε ότι στον δεύτερο παράγοντα σεξουαλικής έλξης, στη σωματική διάπλαση, τα καλλυντικά δεν μπορούν να προσθέσουν τίποτα. Μόνο η φυσική ζωή, η καλή ψυχολογία, η καλή σεξουαλική ζωή και ο αθλητισμός μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής διάπλασης.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: enallaxnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika

Έτσι και πας… χώρισες: Τα 2 «απαγορευμένα» ελληνικά νησιά για ζευγάρια, με το μεγαλύτερο ποσοστό χωρισμών – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προσοχή: Φορτίζεις το κινητό σου στο αυτοκίνητο; Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος, σοβαρός κίνδυνος

Efi Nika