Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί οι γυναίκες θέλουμε να παντρευόμαστε;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παρά το ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, κερδίζουμε τα δικά μας χρήματα, μπορούμε να τεκνοποιήσουμε με την βοήθεια τραπεζών σπέρματος και να έχουμε μια εξαιρετική κοινωνική ζωή…
χωρίς κάποιον σύντροφο, ο ρόλος της συζύγου συνεχίζει να ασκεί γοητεία στην πλειοψηφία των γυναικών.

 Αν και οι νέες γυναίκες έχουν περισσότερη  αυτοπεποίθηση παρά ποτέ, νιώθουν άνετα να εστιάζουν στους δικούς τους προσωπικούς στόχους και μπορούν να δουν το σεξ σαν ένα ακόμη άθλημα παρ’όλα αυτά υπάρχει μια στιγμή στην ζωή τους -συνήθως κάπου μεταξύ 20 και 30- που το να δεσμευτούν και να παντρευτούν γίνεται για αυτές πολύ σημαντικό.

Δεν είναι ότι αυτά τα κορίτσια ζουν στην σπηλιά τους, ότι δεν διαβάζουν τις στατιστικές των διαζυγίων, δεν βλέπουν αυτά που τραβάει η Katie  Holmes αλλά παρ’ όλα αυτά πιστεύουν ότι αν δεν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας χάνουν κάτι σημαντικό. Πολλές διαζευγμένες ή μόνες γυναίκες αντιμετωπίζουν τον γάμο σαν μια εμπειρία που θέλουν οπωσδήποτε να ζήσουν. Για αυτό δεν είναι να απορεί κανείς αν σκεφτούμε το πόσες παιδικές ή και ενήλικες ταινίες έχει δει κάθε γυναίκα μεγαλώνοντας.

Η δημοσιογράφος Susan Shapiro διεξήγαγε έρευνα μεταξύ διακοσίων γυναίκων για τις ανάγκες του νέου της βιβλίου The Nine Phases of Marriage: How to make it, break it, keep it. Οι γυναίκες ήταν διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικού status άλλες έμεναν σε αστικά κέντρα και άλλες σε αγροτικές περιοχές Ενδεικτικό είναι όμως ότι παρά τα διαφορετικά τους background όμως εμφάνισαν πολύ παρόμοιες απόψεις και στάσεις όσον αφορά το γάμο.

80% των γυναικών παντρεύονται από έρωτα
80% ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση θεωρούν τον γάμο στόχο.
60% πιστεύουν ότι θα επιτύχουν σαν σύζυγοι
70% δεν θέλουν να στερηθούν την εμπειρία του γάμου
65% των γυναικών απολαμβάνουν την ιδέα του συζύγου, των παιδιών και του γάμου.

Σύμφωνα με την Shapiro και το νέο της βιβλίο, το προτέρημα των συζύγων σήμερα είναι ότι έχουν ένα επίπεδο αυτοπεποίθησης που δεν έχειπροηγούμενο στην ιστορία του θεσμού του γάμου. Επίσης τα περισσότερα ζευγάρια έχουν συζήσει πριν συνδεθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου με αποτέλεσμα να έχουν τεστάρει τις διαφορές, τις ανοχές και τις αντοχές τους.

 Αυτός ο τύπος συζύγου  θέλει τον γάμο γιατί εκτός από έναν εραστή χρειάζεται έναν φίλο και κάποιον που να μπορεί να εμπιστευτεί. Με αυτήν την έννοια είναι μια αληθινά αφοσιωμένη σύζυγος που πιστεύει ότι ο γάμος της θα επιτύχει.

marieclaire.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φράσεις σπουδαίων γυναικών για τη Γυναίκα…

Efi Nika

«Να γιατί οι μαμάδες είμαστε συνέχεια κουρασμένες και αγχωμένες»

Penni Syggrou

Όταν η μαμά μεγαλώνει μόνη της το παιδί

newsitamea