Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεφλουδίζετε το μήλο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

how-to-core-apple-

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεφλουδίζετε το μήλο

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνει το μήλο το απόλυτο υγιεινό σνακ είναι η ευκολία με την οποία μπορούμε να το φάμε.

Αυτό που απαιτείται από τη στιγμή που το επιλέγουμε ανάμεσα στα άλλα φρούτα είναι απλώς ένα προσεκτικό πλύσιμο.

Υπάρχει, όμως, μία κατηγορία ανθρώπων που προτιμάει να αφαιρεί το φλοιό του μήλου. Όποια κι αν είναι η δικαιολογία, πρέπει να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να λάβετε τα ίδια θρεπτικά συστατικά από τη στιγμή που θα το ξεφλουδίσετε.

apples

Διαβάστε γιατί δεν πρέπει να αφαιρέσετε ποτέ ξανά τη φλούδα του μήλου:

  • Πλούσια σε φυτικές ίνες

Ένα μήλο μετρίου μεγέθους με τη φλούδα του περιέχει 4,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Εάν το ξεφλουδίσετε λαμβάνετε μόνο 2,1 γραμμάρια, ποσότητα που δεν θεωρείται αρκετή ώστε να χαρακτηριστεί καλή πηγή φυτικών ινών (η οριακή τιμή είναι τα 3 γραμμάρια).

  • Πλούσια σε βιταμίνες

Το ίδιο μέσο μήλο με τη φλούδα περιέχει 8,4 mg βιταμίνης C και 98 IU βιταμίνης Α. Όταν αφαιρέσετε τη φλούδα του μήλου η ποσότητα βιταμίνης C πέφτει στα 6,4 mg και της βιταμίνης Α στις 61 IU μονάδες.

  • Βοηθά στα αναπνευστικά προβλήματα

Η ουσία που ευθύνεται γι’ αυτό είναι η κερκετίνη και βρίσκεται κατ’ εξοχήν στο φλοιό του μήλου. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Health.com διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε πέντε ή περισσότερα μήλα την εβδομάδα έχουν καλύτερη πνευμονική λειτουργία χάρη στις επιπτώσεις της κερκετίνης.

slide_248467_1470126_free

  • Προστατεύει τη μνήμη

Η δράση της κερκετίνης φαίνεται να καταπολεμά επίσης τις βλάβες στον ιστό του εγκεφάλου που συνδέεται με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως αποκάλυψε μελέτη του 2004.

  • Προλαμβάνει τον καρκίνο

Μελέτη του 2007 από το Πανεπιστήμιο Cornell αποκάλυψε ότι ο φλοιός των μήλων αποτελείται από τριτερπενοειδή, τα οποία μπορούν να αναστείλουν τη δράση ή να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα στις εργαστηριακές καλλιέργειες.

  • Καταπολεμά την παχυσαρκία

Η φλούδα των μήλων περιέχει μία ουσία που ονομάζεται ουρσολικό οξύ και μπορεί να αποτελέσει ασπίδα προστασίας έναντι της παχυσαρκίας, σύμφωνα με μελέτη του 2012 που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια.

 

ΠΗΓΗ:infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea