Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

crop-134383-facebook-profina

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε φωτογραφίες των παιδιών στο διαδίκτυο;

 

Ο κίνδυνος παραμονεύει στο Ίντερνετ… 
Πάνω από 110% αυξήθηκαν οι καταγγελίες στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου ,saferinternet.gr.
Σαν να είμαστε στη μέση μιας πλατείας και να μιλάμε δυνατά σε όλους τους περαστικούς!…
Έτσι περιγράφεται ο τρόπος µε τον οποίο επικοινωνούν οι περισσότεροι χρήστες μέσα από το ∆ιαδίκτυο από τους ανθρώπους του Saferinternet.gr, εκθέτοντας τις περισσότερες φορές τα παιδιά τους σε κίνδυνο!
Περισσότερες από 2.000 κλήσεις το χρόνο δέχεται  η SafeLine του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς ∆ιαδικτύου.Υψηλά μερίδια, εκτός από τον ρατσισμό και τις οικονομικές απάτες µέσω διαδικτυακών αγορών, έχει η κακοποίηση παιδιών και η πορνογραφία.
Οπως επισηµαίνει η Βερόνικα Σαµαρά, υπεύθυνη για τη δράση ενημέρωσης του Saferinternet.gr, «είναι σαν να αφήνουμε ορθάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού µας σε καθένα που θέλει να µπει και να πάρει µια “γεύση” από την ιδιωτική µας ζωή. Νομίζω ότι τα παραπάνω ουδέποτε θα τα κάναµε στον φυσικό κόσµο, άρα τίθεται το ερώτημα γιατί τα κάνουμε στο ∆ιαδίκτυο. Πιστεύουμε ότι εµπιστευόμαστε τα στοιχεία αυτά µόνο σε φίλους µας;
Και αν ναι, γιατί; Ας διαβάσουµε, δε, τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου των ιστοσελίδων αυτών για να δούμε πώς µπορούν να χρησιµοποιηθούν αυτά τα στοιχεία µας και σε ποιους τρίτους μπορεί να προωθηθούν».

Η κα Βερόνικα Σαµαρά επισημαίνει ότι οι γονείς, όταν αναρτούν στο ∆ιαδίκτυο στοιχεία από τα παιδιά τους, όπως φωτογραφίες, ονόματα, πληροφορίες για τη ζωή των παιδιών τους, τότε μπορεί και – χωρίς να το θέλουν – να θέσουν τα παιδιά τους σε κίνδυνο. «Οι παιδεραστές, οι παιδόφιλοι και οι groοmers – αυτοί που αποπλανούν ανήλικους µε σκοπό τη σεξoυαλική κακοποίηση – έχουν βρει μέσα από το ∆ιαδίκτυο απεριόριστες δυνατότητες εξεύρεσης θυμάτων, και φυσικά το πρώτο που θα ψάξουν είναι πληροφορίες που θα στοχοποιήσουν το δυνάμενο θύμα στον φυσικό κόσμο: φωτογραφίες, ονόματα, διευθύνσεις, σχολείο κ.λπ.».
Πέντε συµβουλές κατάλληλες για ανηλίκους
-Να προστατεύετε την ιδιωτική σας ζωή και να µη δίνετε αλόγιστα προσωπικά σας δεδοµένα.
-Να μην μπαίνετε σε ιστοχώρους όπου ζητείται κωδικός (password) από υπολογιστές σε δηµόσιους χώρους (Ιντερνετ καφέ, αεροδρόμια, κ.λπ.)
-Να σκέφτεστε πριν δημοσιεύσετε οτιδήποτε στο ∆ιαδίκτυο, καθώς από τη στιγμή της δημοσίευσης, ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε πού μπορεί να καταλήξει αυτή η δημοσίευση.
-Να θυμάστε ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουμε µόνο µέσω ∆ιαδικτύου, μπορεί να μην είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Τη στιγμή που δεν τους γνωρίζουμε στο φυσικό κόσμο, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ειδικά οι ανήλικοι, ποτέ δεν πρέπει να συναντιούνται µε πρόσωπα που γνωρίζουν µόνο µέσω ∆ιαδικτύου.
-Να µη δίνετε τους κωδικούς σας σε κανέναν, ακόμα και στους πιο στενούς σας φίλους. Αν πιστεύετε ότι κάποιος κωδικός σας µμαθεύτηκε ή εκλάπη, αμέσως να τον αλλάξετε.

 

 planet-greece.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou