Newsitamea.gr
SPORT AMEA

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

resize

στιγμιότυπο από την εκδήλωση

 Δηλώσεις από τη συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με τους
Έλληνες Αθλητές και Αθλήτριες των Παραολυμπιακών αγώνων συνοδευόμενους από την ολομέλεια της ΕΠΕ και από το Δ.Σ. της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ. πηγη  Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας www.presidency.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καλωσορίσατε. Μας συγκινήσατε και μας εμπνεύσατε. Σε μια εποχή που μας έχει ζώσει η καταχνιά, είστε μια νότα αισιοδοξίας. Το περίμενε ο ελληνικός λαός να βγείτε μπροστά και βγήκατε μπροστά. Δείξατε κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτή τη στιγμή.  Ότι με τη δύναμη της ψυχής μπορούμε να περάσουμε τα δύσκολα, ο ελληνικός λαός περνάει τα δύσκολα. Εσείς  με τη δύναμη της ψυχής ξεπεράσατε και πετύχατε αυτό που πολλοί δεν περίμεναν να πετύχετε. Σας συγχαίρω. Είστε το παράδειγμα της Ελλάδας. Χαίρομαι που είμαστε παιδιά της ίδιας πατρίδας. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ: (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και  Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες): Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μας κάνατε εκ μέρους όλης της αποστολής. Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για μας που μας καλέσατε σήμερα. Αυτές οι κουβέντες μας άγγιξαν μέσα στην ψυχή μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι γιατί παρακολουθώντας και την πορεία σας, είστε πάντα κοντά στις αδύναμες τάξεις του πληθυσμού μας. Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμα μια φορά.

Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά πιστεύω ότι τα άτομα με αναπηρία και γενικότερα στον αθλητισμό, δεν είναι στόχος μας μόνο να παίρνουμε το μετάλλιο. Στόχος μας είναι να βγούμε όλα τα άτομα με αναπηρία από τα σπίτια μας.  Και νομίζω ότι με τις μικρές παροχές που παίρνουμε από το κράτος καταφέραμε στο Λονδίνο να κάνουμε κάτι το ακατόρθωτο. Με την προετοιμασία που ξεκινήσαμε, εσείς είστε και αθλητής από ότι γνωρίζω και καταλαβαίνετε από αθλητισμό, καταφέραμε μέσα σε δύο τρεις μήνες να κάνουμε υπέρβαση και οι αθλητές μας να πετύχουν να φέρουν δώδεκα μετάλλια και πάρα πολλές, σαράντα νομίζω, θέσεις μέχρι την όγδοη θέση, τη θέση που έχουμε στην κατηγορία των Παραολυμπιακών. Αυτό μας δίνει μια αισιοδοξία για το στόχο μας που είναι το Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και εκτιμούμε μια μικρή συνδρομή της πολιτείας.

Θέλω να ευχαριστήσω και τον υπουργό μας, τον κύριο Ιωαννίδη, ο οποίος μας συμπαραστέκεται και μας βοηθάει.  Αλλά δεν φτάνει η προσπάθεια του κυρίου Υπουργού. Πρέπει και από πιο ψηλά κλιμάκια, όλοι οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός να ενδιαφερθούν λίγο. Δεν ζητάμε υπέρογκα ποσά, έχουμε συνείδηση που βρισκόμαστε. Θέλουμε τα στοιχειώδη για να συνεχίσουμε το έργο που κάνουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ εκ μέρους όλων των παιδιών.-

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea