Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε το γονίδιο και η «θεραπεία» της χαμηλής νοημοσύνης (IQ)

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0987

Βρέθηκε το γονίδιο και η «θεραπεία» της χαμηλής νοημοσύνης (IQ)

Επαναστατική ανακάλυψη από τα Πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Πρίστολ στη Μεγ. Βρετανία. Ερευνητές ανακάλυψαν ένα γονίδιο, το οποίο αυξάνει τον κίνδυνο να έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης (IQ) ένα παιδί, ανοίγοντας το δρόμο για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής, με μία απλή παρέμβαση αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού.
Σύμφωνα με την έρευνα των Πανεπιστημίων του Κάρντιφ και του Μπρίστολ, ένα γενετικό τεστ αμέσως μετά τη γέννηση ενός παιδιού θα μπορούσε να αποκαλύψει ποια παιδιά το φέρουν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά κάτω των 7 ετών με μια κοινή παραλλαγή του γονιδίου, έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν εξαιρετικά χαμηλό IQ αν έχουν μειωμένα επίπεδα των ορμονών του θυρεοειδούς. Η έρευνα έγινε σε 3.123 παιδιά.

Όπως αναφέρει ο Ben Spencer σε δημοσίευμα της Daily Mail, δίνοντας στα παιδιά δισκία θυρεοειδικών ορμονών θα ήταν δυνατή η σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου τους και κατά συνέπεια και τους επιπέδου.

Η νέα αυτή έρευνα βασίστηκε στο ενζύμο deiodonase-2, το οποίο εμπλέκεται στην επεξεργασία των θυρεοειδικών ορμονών εντός των κυττάρων.

Όσα είχαν χαμηλά επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών και είχαν και την παραλλαγή της deiodonase-2, εμφάνιζαν τέσσερις φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν επίπεδο IQ κάτω του 85, που θεωρείται εξαιρετικά χαμηλό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν σε συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας στο Λίβερπουλ.

Πηγή: www.onmed.gr/

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika