Newsitamea.gr
SEX & ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Βασάνιζαν γυναίκα επί 10 ώρες σε βιτρίνα -προσοχή περιέχει σκληρές εικόνες!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

0i01

7

Βασάνιζαν γυναίκα επί 10 ώρες σε βιτρίνα!

Πώς θα αντιδρούσατε  αν περνώντας μπροστά από μια βιτρίνα βλέπατε μια γυναίκα να τις κάνουν δημόσια βασανιστήρια; Και όμως αυτό συνέβη στο Λονδίνο. H Jacqueline Traide πέρασε από δοκιμές 10 ωρών μέσα σε μια βιτρίνα μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών. Ποιος ήταν ο σκοπός των βασανιστηρίων; Να αποδείξει στους καταναλωτές το πόσο σκληρά και αποτρόπαια είναι τα βασανιστήρια των ζώων όταν γίνονται δοκιμές στην παραγωγή των γυναικείων καλλυντικών. Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Lush που δίνει έμφαση στην παραγωγή βιολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον καλλυντικών και έχει κατά καιρούς εναντιωθεί στην βάναυση εκμετάλλευση των ζώων. Οι περισσότεροι από τους περαστικούς είδαν με καλό μάτι την συγκεκριμένη καμπάνια στο κατάστημα Regent Street του Λονδίνου. Δεν έλειψαν όμως και εκείνοι που απόρησαν με το βίαιο θέαμα και έγειραν αντιρρήσεις για το σεξιστικό μήνυμα που μετέδωσε μιας και επιλέχθηκε ως «ανθρώπινο πειραματόζωο» μια γυναίκα. Ο συνεργάτης μας, ψυχολόγος και ομαδικός αναλυτής, Δημήτρης Κατσαρός σχολιάζει.

H LUSH είναι μια παγκόσμια εταιρεία καλλυντικών που δίνει έμφαση στη χρήση φυσικών, βιολογικών προϊόντων, φιλικών προς τους πελάτες και το περιβάλλον καθώς και στη λυσσαλέα εναντίωσή της στις δοκιμές που γίνονται σε ζώα.

Για να αποδειξει στους καταναλωτές πόσο βάναυσα είναι τα πειράματα που εφαρμόζονται στα ζώα, οργάνωσε μια συγκλονιστική ζωντανή καμπάνια υπό τον τίτλο «Live Human Testing» που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των περαστικών που βρέθηκαν μπροστά στη βιτρίνα του καταστήματος στην Regent Street του Λονδίνου.

H Jacqueline Traide πέρασε από δοκιμές 10 ωρών μπροστά στη βιτρίνα δείχνοντας τι περνούν τα ζώα για τη βιομηχανία καλλυντικών. Πολλοί περαστικοί υποδέχτηκαν θετικά την εκστρατεία, αν και -επίσης- πολλοί, ήταν εκείνοι, που σχολίασαν αρνητικά στην επιλογή ενός θηλυκού θύματος, χαρακτηρίζοντάς την σεξιστική.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες που αντίκρισαν οι περαστικοί στο Λονδίνο:

Ουσιαστικά η κοπέλα αυτή συμφώνησε να βασανιστεί προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η διαδικασία βασανισμού των ζώων. Φυσικά, η κίνηση αυτή θα μπορούσε να πει κανείς ότι καυτηριάζει την ματαιόδοξη πλευρά του ανθρώπου. Οι άνθρωποι κοιτάμε την ομορφιά αδιαφορώντας για τον πόνο των ζώων που απαιτεί η διαδικασία παραγωγής καλλυντικών.

Αυτό ήταν σαφές. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι το πώς αποφασίζεται ο βασανισμός μιας γυναίκας σε δημόσια θέα. Η βία όταν τη βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας γεννά ένα μεγάλο γιατί.

Γιατί επιλέγεται ένας τόσο ακραίος τρόπος για να τραβήξει κανείς την προσοχή; Γιατί χρησιμοποιεί τη βία για να περάσει ένα πολύ συγκεκριμένο μήνυμα;

Μιλώντας ρεαλιστικά δεν είναι ακραίο το μήνυμα αλλά ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν οι άνθρωποι αυτοί να τον μεταδώσουν αναμεταδίδει τη βία. Υπάρχου κίνδυνοι από αυτή τη μετάδοση βίας. Τι θα συνέβαινε αν κάποιο παιδί περνούσε μπροστά από τη βιτρίνα; Η αναμετάδοση της βίας είναι ένας φαύλος κύκλος και αυτό θα έπρεπε να το έχουν σκεφτεί καλά οι υπεύθυνοι της εταιρείας πριν πράξουν το οτιδήποτε.

Η βία φέρνει βία και δημιουργούμε και υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια «χιονοστιβάδα». Αυτό είναι το αποτελεσμα της χρήσης βίας για εμένα προσωπικά σε κάθε περίπτωση. Η βία είναι ικανή να μας κάνει να ξεχάσουμε ακόμα και το δίκαιο αίτημά μας.

 

boro.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώξτε το στρες των Χριστουγέννων – Τι λένε οι ψυχολόγοι

Newsitamea@

Μια απίθανη ποντιακή συνταγή-Πατάτες- καρτοφλίν

newsitamea

Άνδρας έκανε πρόταση στη σύντροφό του και ύστερα στην αδερφή της που έχει Σύνδρομο Down και συγκινεί!!!-ΒΙΝΤΕ,ΦΩΤΟ

Newsitamea@