Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Αυτός είναι ο τρόπος να μάθετε πόσο έξυπνο παιδί έχετε!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

111

Αυτός είναι ο τρόπος να μάθετε πόσο έξυπνο παιδί έχετε!!!

Θέλετε να ξέρετε αν το παιδί σας θα γίνει έξυπνο; Ζητήστε του να κάνει μια ζωγραφιά. Γιατί, σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές, οι ζωγραφιές των παιδιών στην ηλικία των 4 ετών προσδιορίζουν την ευφυΐα τους στα 14 τους.

Και όπως υποστηρίζουν, ο συσχετισμός δεν αφορά τον τρόπο με τον οποίο ζωγραφίζουν, αλλά αυτό που ζωγραφίζουν. Δηλαδή, για τους μελλοντικούς πόντους ευφυΐας, το παιδί σας θα πρέπει να περιλαμβάνει στα σκίτσα του όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του σώματος αυτού που προσπαθεί να σχεδιάσει, και μάλιστα να τα «τοποθετεί» στα σωστά σημεία.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί ανέλυσαν τις ζωγραφιές 7.000 δίδυμων παιδιών στην ηλικία των 4 ετών, ανάλογα με το σχήμα και το σωστό αριθμό χαρακτηριστικών στα σκίτσα τους, όπως κεφάλι, μάτια, μύτη, στόμα, αυτιά, μαλλιά, σώμα και άκρα.

Έτσι, μια ζωγραφιά με 2 πόδια, 2 χέρια,1 σώμα κι 1 κεφάλι, χωρίς τα χαρακτηριστικά του προσώπου, θα έπαιρνε 4 πόντους. Αλλά μια άλλη με 2 πόδια, 2 χέρια, 1 σώμα, 1 κεφάλι, μαλλιά, 2 μάτια, 2 αυτιά, 1 μύτη και 1 στόμα, στα σωστά σημεία, θα έπαιρνε τη μέγιστη βαθμολογία.

Στη συνέχεια της έρευνας, οι μελετητές συνέκριναν τα αποτελέσματα του τεστ «Ζωγράφισε ένα παιδί» με τις εκτιμήσεις της νοημοσύνης των ίδιων παιδιών στην ηλικία των 14 ετών. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι εκείνα που τα είχαν πάει καλύτερα στη δοκιμασία της ζωγραφιάς είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι εξυπνότερα στα 14 τους.

«Τα ευρήματά μας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης δρ. Rosalind Arden, καθηγητής στοKing’s College του Λονδίνου, και συνεχίζει: «Η ζωγραφική είναι μια αρχέγονη συμπεριφορά, που μετράει 15.000 χρόνια πίσω. Μέσα από τις ζωγραφιές μπορούμε να εκφράσουμε τι έχουμε στο μυαλό μας. Αυτή η ανθρώπινη ικανότητα του να αναπαράγουμε φιγούρες, εκτός του ότι είναι μοναδική, σηματοδοτεί και τη γνωστική μας ικανότητα, με αντίστοιχο τρόπο το γράψιμο».

Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι το παιδί σας πρόκειται να γίνει ανόητο αν δεν καταφέρει να σχεδιάσει τα πάντα σωστά. «Οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν αν το παιδί τους δεν κάνει καλά σκίτσα. Η ζωγραφική δεν καθορίζει τη νοημοσύνη του από μόνη της… υπάρχουν αμέτρητοι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν», προσθέτει ο δρ. Arden.

 

 

imommy.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika