Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Απροκάλυπτη ομολογία γιατρού, σοκάρει: Εχω κάνει ευθανασία σε 100 ανθρώπους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

euthanasia

Απροκάλυπτη ομολογία γιατρού, σοκάρει: Εχω κάνει ευθανασία σε 100 ανθρώπους

Σοκ προκαλεί η απροκάλυπτη ομολογία ενός 87χρονου αναισθησιολόγου από το Κάλιαρι της Ιταλίας ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει κάνει ευθανασία σε 100 ασθενείς, περίπου. Οι δηλώσεις του, όπως είναι φυσικό, έχουν προκαλέσει σάλο στη γείτονα.


«Δεν το χαρακτηρίζω ευθανασία, αλλά γλυκό θάνατο, πρόκειται για ζήτημα οίκτου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τζουζέπε Μαρία Σάμπα προσθέτοντας πως «ο γλυκός θάνατος είναι μία πρακτική που έχει εδραιωθεί σε ιταλικά νοσοκομεία, αλλά για λόγους κομφορμισμού δε γίνεται λόγος για αυτόν». 
Ο Ιταλός αναισθησιολόγος διευκρινίζει, ωστόσο, ότι βοήθησε να φύγουν από τη ζωή ασθενείς που το είχαν ανάγκη, το ζήτησαν και αφού έκρινε πως είχαν δίκιο, ενώ ταυτόχρονα, δηλώνει ότι δεν έχει μετανιώσει για καμία από τις ευθανασίες που έκανε. 

Χαρακτηριστική της ψυχραιμίας του, πάντως, είναι η περιγραφή για μια ευθανασία που έκανε: «Είχα έναν φίλο που νοσηλευόταν με νεφρική ανεπάρκεια και σπασμούς. Ο συνάδελφος που τον παρακολουθούσε με ρώτησε τι να κάνουμε. Του πρότεινα να του δώσουμε ένα φάρμακο που σε υψηλή δοσολογία σταματάει την αναπνοή. Του το δώσαμε πιστεύω. Την επόμενη ημέρα βρισκόταν στο νεκροτομείο».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika