Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες έχει το διαδίκτυο για τους ηλικιωμένους!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

121197840_Smiling-senior-couple-using-a-laptop_500px

Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες έχει το διαδίκτυο για τους ηλικιωμένους!

Η χρήση του διαδικτύου μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης στους συνταξιούχους, σύμφωνα με νέα έρευνα από τις ΗΠΑ. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από αμερικανικά πανεπιστήμια περιέλαβε 3.000 συνταξιούχους.

Ανακάλυψε ότι η ‘’καταθλιπτική κατάσταση’’ ήταν συνήθης στους συνταξιούχους και ότι πολλοί βρίσκονταν σε αυτή για πολλά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της έρευνας. Παρατήρησε επίσης ότι οι συνταξιούχοι που χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίζουν την ‘’καταθλιπτική κατάσταση’’ σε σχέση με όσους δεν ασχολούνταν με το διαδίκτυο.

Τα αποτελέσματα αφορούσαν ιδιαίτερα όσους ζούσαν μόνοι, πιθανόν επειδή η χρήση του διαδικτύου τους βοηθούσε στη μείωση των συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης. Ωστόσο, καθώς η έρευνα δεν χρησιμοποίησε κλινικό ορισμό για την κατάθλιψη, ορισμένα από τα αποτελέσματα αντικατόπριζαν χαμηλή διάθεση παρά κλινική κατάθλιψη.

Η έρευνα παρουσίαζε έλλειψη σε ορισμένες λεπτομέρειες, καθώς δεν εξέταζε τον τρόπο ζωής και την υγεία των συμμετεχόντων, ή δεν παρακολουθούσε το σκοπό χρήσης του διαδικτύου στη συγκεκριμένη ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι υπήρχαν δυνητικά άλλοι παράγοντες που επηρέαζαν την ‘’καταθλιπτική κατάσταση’’ πολλών συμμετεχόντων. Ωστόσο, αν η χρήση του διαδικτύου μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους να αισθάνονται πιο συνδεδεμένοι με τους φίλους και την οικογένειά τους τότε πρόκειται για θετική επιλογή που αξίζει να ληφθεί υπόψη.

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Σάκχαρο: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σε κάθε ηλικία

Efi Nika

Μπορώ να πιω αλκοόλ όσο παίρνω αντιβίωση;

Efi Nika