Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Αντιβιοτικά της φύσης για κάθε ασθένεια του χειμώνα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1347896703_1

Αντιβιοτικά της φύσης για κάθε ασθένεια του χειμώνα!!!

 

Η ανεξέλεγκτη χρήση αντιβιοτικών έχει καταστήσει τα μικρόβια εξαιρετικά ανθεκτικά στις θεραπείες και έτσι, κρίνεται ολοένα και πιο αναγκαία η δημιουργία νέων ακόμη πιο δυνατών αντιβιώσεων για να αντιμετωπιστούν ακόμη και οι πιο ελαφριές παθήσεις. Μάθε πώς να αντιμετωπίσεις ιώσεις και λοιμώξεις μόνο με τη βοήθεια της μάνας γης και χωρίς να επιβαρύνεις με περιττά φάρμακα τον οργανισμό σου.

Για την αντιμετώπιση της οξείας βρογχίτιδας υπάρχουν δύο εναλλακτικές φυτικές λύσεις: το αφέψημα θυμαριού και το αφέψημα του εκχυλίσματος μούρων και φύλλων μαύρου σαμπούκου. Το θυμάρι έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα βακτήρια και τους ιούς, ενώ το εκχύλισμα μαύρου σαμπούκου εμποδίζει την ανάπτυξη και εξέλιξή τους. Και τα δύο φυτά προετοιμάζονται σε βραστό νερό και καταναλώνονται ως αφέψημα.

Για την αντιμετώπιση της ωτίτιδας χρησιμοποιείστε σταγόνες φλόμου και σκόρδου στα αυτιά. Το σκόρδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση και είναι αντιβακτηριδιακό. Εναλλακτικά, η ουσία κερσετίνη ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ωτίτιδας, ενώ ταυτόχρονα έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Οι ουρολοιμώξεις ταλαιπωρούν πολύ συχνότερα τις γυναίκες και συχνά παρουσιάζονται φαινόμενα υποτροπής. Αυτό καθιστά ακόμη πιο αναγκαία τη χρήση φυτικής θεραπείας, τουλάχιστον όταν τα συμπτώματα δεν είναι βαριά (προσοχή στις περιπτώσεις πυελονεφρίτιδας), διότι θα ήταν αδύνατο να λαμβάνεται από τον ασθενή αντιβίωση κάθε φορά που νοσεί. Το πιο αποτελεσματικό βότανο είναι το κράνμπερι ή μύρτιλλο. Ο χυμός και των δύο στοιχείων απομακρύνει την ανάπτυξη μικροβίων όπως η E. Coli στην ουρική οδό και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της πάθησης. Μια εναλλακτική θεραπεία αποτελούν και οι σπόροι πεντάνευρου. Αυτό είναι μέρος της κινεζικής εναλλακτικής ιατρικής και μειώνει τη συχνότητα ανάπτυξης φλεγμονής στην ουροδόχο κύστη.

Για να αντιμετωπίσετε τη φαρυγγίτιδα χρησιμοποιήστε εκχύλισμα εχινάκειας ή κάντε γαργάρες με αλατόνερο ή φασκόμηλο. Η εχινάκεια καταναλώνεται συχνά ως τονωτικό του ανοσοποιητικού συστήματος ακόμη και προληπτικά.

Για την αντιμετώπιση της ιγμορίτιδας απαιτούνται πλύσεις του ιγμορίου με εκχύλισμα σταφυλιού και με αλατόνερο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αντιμετώπιση των παραπάνω παθήσεων μέσω φυσικής θεραπείας είναι πιο αποτελεσματική όταν λαμβάνεται από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Αν η ασθένεια έχει προχωρήσει αρκετά ή αν συνυπάρχει και πυρετός θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν από κάθε χρήση. Σε κάποιες περιπτώσεις θα απαιτηθεί η λήψη αντιβιοτικών ως μοναδική θεραπεία.

Extra συμβουλές υγείας:
Αν τελικά αποφασιστεί ότι πρέπει να λάβετε αντιβιοτική αγωγή, καταναλώστε ταυτόχρονα και πράσινο τσάι. Έχει αποδειχθεί ότι το πράσινο τσάι ενισχύει και επιταχύνει την αποτελεσματικότητα της δράσης της αντιβίωσης.

Το συμπλήρωμα βιταμινών που περιέχει σίδηρο καλό θα ήταν να μην λαμβάνεται παράλληλα με την αντιβιοτική αγωγή. Έχει παρατηρηθεί ότι ενισχύει τη δράση και την ανθεκτικότητα των βακτηρίων.

Κάθε πρωί πιείτε ένα ποτήρι νερό με μερικές σταγόνες λεμονιού. Αυτό θα «καθαρίσει» το συκώτι σας και θα διεγείρει το γαστρεντερικό σας σύστημα, βοηθώντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στην αναζωογόνηση του σώματος και της υγιείας σας.
Δείτε: Το λεμονόνερο και τα εκπληκτικά οφέλη του στην υγεία μας!!

Συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν από κάθε χρήση.

Δείτε ακόμη: Τα αντιβιοτικά δεν είναι σε θέση πλέον να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες. 

Αντικαταστήστε τα αντιβιοτικά με φυσική διατροφή! 

Πρόπολη – το φυσικό αντιβιοτικό!
Από την Ιωάννα Βλάσση, δημοσιογράφο

doctoranytime.gr
proionta-tis-fisis.info

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea