Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Ανακαλύψτε 4 φυσικά «αποσμητικά» στόματος!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140626_53ac9dea47558

Ανακαλύψτε 4 φυσικά «αποσμητικά» στόματος!!!

 

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι ένα πρόβλημα που φέρνει πολλές ανθρώπους σε δύσκολη θέση. Ωστόσο όπως και κάθε άλλο πρόβλημα, έχει και αυτό τις λύσεις του. Ανατρέξαμε στις πρόσφατες έρευνες των ειδικών και βρήκαμε μερικούς φυσικούς τρόπους να αντιμετωπίσετε τη δυσάρεστη αναπνοή. Μάθετε λοιπόν ποια είναι τα φυσικά αντίδοτα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Που οφείλεται η δυσάρεστη αναπνοή;

Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να οφείλεται στην κατανάλωση κάποιας τροφής (π.χ. σκόρδο) ή στα βακτήρια που υπάρχουν στο ανθρώπινο στόμα. Μερικές φορές για το πρόβλημα ευθύνεται η λήψη ορισμένων φαρμάκων και άλλες φορές η ξηροστομία.

Τα καλύτερα φυσικά… αποσμητικά

Γιαούρτι

Το παραδοσιακό γιαούρτι μπορεί να περιορίσει την κακοσμία στόματος μειώνοντας  τα βακτηρίδια που βρίσκονται στη στοματική κοιλότητα τα οποία ευθύνονται σύμφωνα με τους ερευνητές για την κακοσμία. Σε έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 20 εθελοντές και η οποία έγινε στην Ιαπωνία, μετρήθηκαν τα επίπεδα πτητικών ουσιών που προκαλούν την κακοσμία της αναπνοής στο στόμα των εθελοντών.

Έπειτα οι συμμετέχοντες στην έρευνα, κατανάλωναν ένα μπολ παραδοσιακού γιαουρτιού, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, 2 φορές την ημέρα, για περίπου 6 εβδομάδες. Οι ερευνητές μετά το διάστημα αυτό, ανέλυσαν ξανά δείγματα από το στόμα των εθελοντών και διαπίστωσαν ότι το 80% είχαν λιγότερες πτητικές ουσίες στο σάλιο και τη γλώσσα τους. Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα δυσάρεστης αναπνοή σας ένα γιαούρτι (που είναι και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά) είναι μια πολύ καλή λύση.

Ανακαλύψτε 4 φυσικά «αποσμητικά» στόματος

Μήλο

Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δεν έχετε τη δυνατότητα να βουρτσίσετε τα δόντια σας μετά από κατανάλωση του φαγητού, τότε η καλύτερη φυσική λύση είναι να φάτε ένα μήλα μήλο. Οι ίνες του έχουν την ιδιότητα να απομακρύνουν τα υπολείμματα τροφών και μαζί με αυτά τα βακτηρίδια που συσσωρεύονται στα δόντια αλλά και να διατηρούν το Ph του στόματος σε χαμηλά επίπεδα. Οι ιδιότητες του αυτές το καθιστούν ένα πολύ καλό φυσικό… αποσμητικό στόματος. Μην ξεχνάτε όμως ότι αυτή είναι μια προσωρινή λύση και δεν μπορεί να αντικαταστήσει το βούρτσισμα των δοντιών.

Καθαρή ανάσα μέχρι να πεις… λεμόνι 9 (ή τσάι)

Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, αν έχετε φάει κάποιο φαγητό με σκόρδο και θέλετε να αποφύγετε τη χαρακτηριστική του μυρωδιά, καταναλώστε μετά το γεύμα μήλο, χυμό λεμονιού ή πράσινο τσάι.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να καταναλώσουν ωμό σκόρδο. Αμέσως μετά εξέτασαν με ειδικό μηχάνημα την αναπνοή τους για να υπολογίσουν τα επίπεδα τεσσάρων ουσιών που περιέχει το σκόρδο και τα οποία είναι ένοχα για την κακοσμία του στόματος.

Στη συνέχεια, κατανάλωσαν διάφορες τροφές κατά της κακοσμίας του στόματος και μέτρησαν και πάλι τα επίπεδα αυτών των ουσιών. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι το μήλο φάνηκε το πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της μυρωδιάς του σκόρδου. Τα μήλα βοηθούν στη διάσπαση των ενζύμων που έχει το σκόρδο και τα στα οποία οφείλεται η μυρωδιά του, υποστηρίζουν οι ειδικοί που πραγματοποίησαν τη μελέτη. Το λεμόνι φάνηκε επίσης να έχει αποσμητική δράση λόγω της οξύτητάς του, ενώ οι τροφές που είναι πλούσιες σε πολυφαινόλες, φάνηκε να βοηθούν και αυτές στη διάσπαση των επίμονων χημικών ουσιών του σκόρδου.

Μια ακόμη λύση, εκτός από την κατανάλωση των τροφών αυτών, είναι να προσθέσετε μερικές από τις «αποσμητικές» τροφές στο φαγητό που περιέχει σκόρδο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Journal of Food Science».

 

 

Πηγή: pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika