Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ανακαλούνται κρεατοσκευάσματα..Καλούνται οι καταναλωτές, να μην τα καταναλώσουν

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

kreatosuskeuasmata_

Ανακαλούνται κρεατοσκευάσματα..Καλούνται οι καταναλωτές, να μην τα καταναλώσουν

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο επισήμου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, στις 10/7/2014, στην εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία «Αφοι Ζαβέρδα Ο.Ε.», που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, την πλήρη ανεπάρκεια συστήματος ιχνηλασιμότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των προϊόντων της εγκατάστασης (παρασκευάσματα κρέατος και προϊόντα με βάση το κρέας).

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιχείρηση δεν τεκμηρίωσε τη χρήση ασφαλών πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων. Επίσης, στην εγκατάσταση βρέθηκαν πρόσθετα (συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης) χωρίς επισημάνσεις ή περαιτέρω πληροφορίες σύνθεσης. Τα ανωτέρω ευρήματα καθιστούν τα προϊόντα που έχουν παραχθεί στην παραπάνω εγκατάσταση ως μη ασφαλή, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Κανονισμού 178/2002/ΕΚ και το άρθρο 7 του Ν. 4235/2014.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των παραχθέντων, από την παραπάνω εταιρεία, προϊόντων και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

www.madata.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea