Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΔΙ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ NEWS

Ανακάλυψαν τι συμβαίνει στον ύπνο μας και βοηθά στη καλή μνήμη!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

_75318494_c0206459-synapse,_artwork-spl

Ανακάλυψαν τι συμβαίνει στον ύπνο μας και βοηθά στη καλή μνήμη!

Επιστήμονες ανακάλυψαν το μηχανισμό που αποδεικνύει πως ο ύπνος βοηθά στη καλή μνήμη. Ήταν ήδη γνωστό εδώ και χρόνια, όμως δεν είχαν ανακαλύψει ακόμα τι πραγματικά συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.  Ερευνητές του NewYorkUniversitySchoolκαι του Peking  UniversityShenzhenGraduateSchool κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κατά τη διάρκεια του ύπνου δημιουργούνται νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων.

Ο καθηγητής WenBiaoGan, του πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης δήλωσε: «βρίσκοντας πως ο ύπνος προωθεί νέες συνδέσεις νευρώνων είναι κάτι που δε γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Υποθέταμε ότι βοηθά όμως θα μπορούσε να είναι για άλλες αιτίες. Τώρα πραγματικά ξέρουμε ότι ο ύπνος βοηθά, επαναλαμβάνοντας κατά τη διάρκεια του ότι έχει συμβεί κατά την ώρα που είμαστε ξύπνιοι. Ότι ο εγκέφαλος δεν μένει ήσυχος ούτε στη διάρκεια του ύπνου.

Πριν από ένα χρόνο είχαν ανακαλύψει πως ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τον ύπνο ώστε να «ξεπλύνει» τις άχρηστες τοξίνες που δημιουργήθηκαν σε μια δύσκολη μέρα με πολύ σκέψη. Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία από τους επιστήμονες ότι έχουμε γίνει ιδιαίτερα αλαζόνες, αγνοώντας το πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων υγείας όπως : ο καρκίνος, ασθένειες της καρδίας, διαβήτη τύπου 2, λοιμώξεις και παχυσαρκία. «Η επιβράβευση ενός καλού ύπνου είναι πως όλοι θα ήμασταν καλύτεροι άνθρωποι», τονίζει ο καθηγητής Foster!

Ο καθηγητής Gan, αναφέρεται και στα παιδιά. Εάν θέλουμε να θυμούνται όσα διαβάζουν, για μεγάλο διάστημα είναι σημαντικές αυτές οι συνδέσεις νευρώνων. Οπότε είναι καλύτερο να μελετάει και να κοιμάται, παρά να συνεχίζει τη μελέτη με έλλειψη ύπνου!

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νόμιζαν πως ήταν ξύλο και τελικά ήταν νεκρός άνθρωπος: Δεύτερος νεκρός από πνιγμό στην χώρα, σοκ σε παραλία

Efi Nika

Με τα όχι χτίζονται οι ζωές…

Efi Nika

Το θρίλερ της Βέροιας: Ο Νίκος πήγε για δουλειά και δεν γύρισε ποτέ, η αποκάλυψη της μάνας του και το τελευταίο σημάδι – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika