Newsitamea.gr
AMEA news

ΑμεΑ και σχολές καλών τεχνών

ΑμεΑ και σχολές καλών τεχνών
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

ΑμεΑ και σχολές καλών τεχνών

– ΑμεΑ και σχολές καλών τεχνών: Νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να φοιτήσουν στο Τμήμα Εικαστικών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Δυτικής Μακεδονίας, προτείνουν οι Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Αμανατίδης, Τζένη Βαμβακά, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελοπούλου, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Πάντζας, Νίκος Συρμαλένιος, Πέτρος Τατσόπουλος και Θεανώ Φωτίου, καθώς έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για τα ΑΜΕΑ (υπουργείο Παιδείας).

 ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. και Φράγμα Νεστορίου: Την απευθείας πληρωμή των 52 εργαζομένων στην ΙΟΝΙΟΣ Α.Ε. στο φράγμα Νεστορίου Καστοριάς για το τελευταίο τρίμηνο εργασίας από το Δημόσιο βάσει του Ν. 3669/2008 προτείνουν οι Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Αλέξης Μητρόπουλος και Κώστας Μπάρκας, σημειώνοντας ότι οι οφειλές είναι 220.000 ευρώ και η εταιρεία έχει πάρει 3.000.000 από τον ΟΠΕΚΕΠ τα τελευταία δύο χρόνια (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

– Πρακτική άσκηση γεωπόνων: Δεν προκηρύχθηκαν το 2012 θέσεις πρακτικής άσκησης γεωπόνων και συναφών πτυχιούχων, ενώ καθυστερεί και φέτος η προκήρυξη πλήρωσης θέσεων στις υπηρεσίες του υπουργείου, υπογραμμίζουν οι Ηρώ Διώτη, Αλεξόπουλος Απόστολος, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Γελαλής, Μαρία Διακάκη, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Κυριακάκης, Αλέξης Μητρόπουλος, Νίκος Μιχαλάκης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Πάντζας, Θανάσης Πετράκος, Γιάννης Σταθάς, Πέτρος Τατσόπουλος και Μαρία Τριανταφύλλου (υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης).

– Δρόμοι νομού Λάρισας: Με αφορμή τους 21 νεκρούς και τα 12 θανατηφόρα δυστυχήματα που έγιναν το 2012 στο νομό Λάρισας, οι Ηρώ Διώτη, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, Ανδρέας Ξανθός και Δημήτρης Γελαλής ζητούν παρεμβάσεις στην Παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου και την Επαρχιακή Οδό Λάρισας – Φαρσάλων, ενίσχυση της τροχαίας και καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης).

 Πυρηνελαιουργεία Μελιγαλά Μεσσηνίας: Την ανάκληση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά Μεσσηνίας που ανήκουν στις εταιρείες “Ελαιουργεία Πυρηνελουργεια ΕΠΕ” και “Οικοενέργεια ΑΕ”, ζητά ο Θανάσης Πετράκος, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τον Δήμο Οιχαλίας δεν τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους (υπουργείο Περιβάλλοντος).

– Επίδομα δασοπροστασίας: Την απονομή του επιδόματος δασοπροστασίας σε όλους τους υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στα συνεργία επιφυλακής και περιπολιών προτείνουν οι Ηρώ Διώτη και Κατερίνα Ιγγλέζη σημειώνοντας ότι εξαιρούνται οι οδηγοί, ειδικότητες (ΔΕ Τεχνικών, ΤΕ κ.λπ.) και οι διοικητικοί υπάλληλοι (υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Οικονομικών).

– ΑμεΑ και σύστημα απόδοσης δαπανών ΕΟΠΥΥ: Τα άτομα με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με το νέο σύστημα απόδοσης δαπανών που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ, τονίζουν οι Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης, ρωτώντας πότε θα γίνει η πληρωμή προηγούμενων οφειλών του ΕΟΠΥΥ και πότε θα στελεχωθούν οι υπηρεσίες του οργανισμού (υπουργείο Εργασίας).

– Βασανισμοί συλληφθέντων: Με αφορμή το “πόρισμα” της ΕΛ.ΑΣ. για τους βασανισμούς των συλληφθέντων στην Κοζάνη, οι Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Τάσος Κουράκης, Δημήτρης Τσουκαλάς και Αφροδίτη Σταμπουλή σημειώνουν ότι άλλα κατέθεσαν οι τοπικοί αστυνομικοί και άλλο ήταν το πόρισμα και ζητούν να συσταθεί ανεξάρτητο όργανο για την έρευνα των καταγγελιών αστυνομικής αυθαιρεσίας, όπως συστήνει ο Ευρωπαίος επίτροπος (υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης).

– ΚΕΠΑ Μυτιλήνης: Χωρίς υπάλληλο έμεινε από τον Σεπτέμβριο το ΚΕΠΑ Μυτιλήνης, τονίζει ο Γιάννης Ζερδελής, αναφέροντας ότι απολύθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο 184 του ΙΚΑ που συνεπικουρούσαν, έμειναν δύο υπάλληλοι, μετά απολύθηκαν οι επιτυχόντες του διαγωνισμού 9Κ του ΑΣΕΠ, και έμεινε μία υπάλληλος, η οποία από τις 11 Φεβρουαρίου είναι σε νόμιμη αναρρωτική άδεια (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

– Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Καλαμάτας: Την κατασκευή Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Καλαμάτα, ζητούν οι Θανάσης Πετράκος και Κώστας Ζαχαριάς, προτείνοντας χρηματοδότηση είτε από το υπουργείο Οικονομικών είτε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου (υπουργεία Υγείας, Οικονομικών, Εσωτερικών).

– ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας: Αδικαιολόγητο είναι το κλείσιμο του ΟΑΕΕ Πτολεμαΐδας, υπογραμμίζει η Ευγενία Ουζουνίδου, σημειώνοντας ότι στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο και τα λειτουργικά του έξοδα είναι λιγοστά (υπουργείο Εργασίας).

http://www.avgi.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou