Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Αλλεργίες; Ακμή; Φταίει το μαξιλάρι σας!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140819_53f3c3d65d574

Αλλεργίες; Ακμή; Φταίει το μαξιλάρι σας!!!

 

Μπορεί να μην θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας μαξιλάρι επειδή σας βοηθάει να κοιμάστε καλύτερα, αλλά οι ειδικοί σας συμβουλεύουν να το ξανασκεφτείτε. Αν είστε «κολλημένοι» με το αγαπημένο σας μαξιλάρι και αρνείστε να το αποχωρισθείτε παρόλο που έχει αρχίσει να παλιώνει, τότε θα πρέπει να συμβιβαστείτε με την ιδέα ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα υγείας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να πυροδοτήσει ακμή ή αλλεργίες και γι΄ αυτόν τον λόγο θα πρέπει – όπως εξηγούν – να το αλλάζουμε κάθε 6 μήνες. Πώς ακριβώς όμως ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να μας προκαλέσει τόσα προβλήματα; Οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή με την πάροδο του χρόνου συσσωρεύονται σε αυτό μύκητες, νέκρα δερματικά κύτταρα και λίπος.

Ο ερευνητής Dr Robert Oexman, από τη Νότια Καρολίνα  ανέφερε στην εφημερίδα The Huffington Post  ότι όσοι συνηθίζουν να κοιμούνται σε παλιά μαξιλάρια φέρνουν το πρόσωπο τους σε επαφή με σκόνη, λίπος και νεκρά δερματικά κύτταρα που μπορεί να προκαλέσουν ακμή.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα σε συνεργασία με εξειδικευμένους μηχανικούς να αναπτύξουν καλύτερα προϊόντα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ύπνου μας βοηθώντας τον κόσμο να επιλέξει τα κατάλληλα μαξιλάρια και στρώματα.

Από το 20 % των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, περίπου τα δύο τρίτα μπορεί να είναι αλλεργικοί στα ακάρεα της σκόνης που ζουν στα χαλιά, τα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα.

Αν έχετε αλλεργία στην οικιακή σκόνη και παρατηρείτε να έχετε αλλεργικές αντιδράσεις πιο έντονες το πρωί ή το βράδυ, τότε είναι πιθανό να ευθύνεται γιΆ αυτές από το μαξιλάρι σας, γιατί η πρωτεΐνη που προκαλεί τις αλλεργικές αντιδράσεις στα ακάρεα δεν βρίσκεται συνήθως στον αέρα.

Αλλεργίες; Ακμή; Φταίει το μαξιλάρι σας

Ο Oexman προτείνει να πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα και στη συνέχεια να τα στεγνώνετε καλά καθώς η υγρασία αποτελεί φιλόξενο περιβάλλον για τα ακάερεα.  Επίσης, συμβουλεύει αν πρόκειται να αγοράσετε νέο μαξιλάρι να επιλέξετε ένα που δεν αφήνει κενό μεταξύ του κεφαλιού και των ώμων σας, όταν ξαπλώνετε.

Οι άνθρωποι που κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα θα πρέπει να επιλέγουν πιο λεπτά μαξιλάρια, ενώ όσοι κοιμούνται στο πλάι θα πρέπει να επιλέξουν ένα πιο χονδρό μαξιλάρι που θα τους προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη.

Εκτός όμως από τις αλλεργίες και τα προβλήματα ακμής ένα ακατάλληλο μαξιλάρι που δεν στηρίζει σωστά το κεφάλι σας μπορεί να σας προκαλέσει και προβλήματα στον αυχένα. Επενδύστε, λοιπόν, σε ένα καλό μαξιλάρι. Αποφύγετε τα μαξιλάρια που είναι πάρα πολύ μαλακά ή ιδιαίτερα σκληρά. Επιλέξτε ένα που να κρατά το κεφάλι σας σε ευθεία σε σχέση με τη σπονδυλική στήλη σας και μην ξεχνάτε να το αλλάζετε κάθε 6 μήνες.

 

 

Πηγή: pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 βασικά δεδομένα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε για το συκώτι μας

Efi Nika

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika