Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος καλλιτέχνης Αντώνης Βαρδής

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

51C976AF193

«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος καλλιτέχνης Αντώνης Βαρδής

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο.

Τη δυσάρεστη είδηση δημοσιοποίησε με μια λιτή ανακοίνωση το νοσοκομείο Υγεία όπου το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν ο Αντώνης Βαρδής.

«Ο μουσικοσυνθέτης Αντώνης Βαρδής απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου 2014 στο νοσοκομείο Υγεία, μετά από δίμηνη νοσηλεία», αναφέρεται στη λιτή ανακοίνωση του ιδιωτικού θεραπευτηρίου.

anakoinwthen-ugeia

Ο Αντώνης Βαρδής άφησε το δικό του στίγμα, μια πραγματική παρακαταθήκη με ποιοτικά τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής του παρουσίας.

Οι περιπέτειες της υγείας του ξεκίνησαν πριν από 23 χρόνια, όταν πρωτοδιαπίστωσε οτι είχε καρκίνο. Χρειάστηκε μάλιστα πριν απο περίπου ένα χρόνο, να πάει στη Γερμανία και συγκριμένα στο Ανόβερο για να υποβληθεί σε μία ιδιαίτερα δύσκολη επέμβαση.

Γεννημένος το 1948 στο Μοσχάτο, μόλις σε ηλικία έξι ετών γνωρίζει τον Τσιτσάνη, τον Παπαιωάνου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο ” Φαληρικό”, εκεί όπου τραγουδά για πrώτη φορά. Όπως είχε αποκαλύψει και ο ίδιος σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, το 1954 άλλωστε δούλεψε για βιοποριστικούς λόγους δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη “Γωνιά της Αθήνας” στην Πλάκα.

Επειδή όμως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ήταν αρκετές χρειάστηκε να εργαστεί σε διάφορες δουλειές. Σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού αλλά και ως ναυτικός. Το τραγούδι τελικά τον κέρδισε και μόλις σε ηλικία 17 ετών, στα τέλη του του 1965 δημιούργησε μαζί με μια παρέα φίλων το συγκρότημα “Vickings”. Tραγούδια του συγκροτήματος που αγαπήθηκαν πολύ ήταν το “Fransoas”, σε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το “Caterin” σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.

Με τη χαρακτηριστική του φωνή του αλλά και τη διάθεση του για δουλειά ,εμφανίζεται για περισσότερα από δώδεκα χρόνια (1969-1981) σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κελαιδώνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ‘Αννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα , Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου και πολλούς άλλους.

Η πρώτη διάκριση έρχεται το 1973 όπου πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, με το τραγούδι που ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Το 1976 συνέθεσε και ερμήνευσε το άλμπουμ με τίτλο “Οραματίζομαι” σε στίχους του Γιάννη Αθανασαιάδη, ενώ ακολουθούν συνεργασίες με όλα τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: Στέλιο Καζαντζίδη, Γιάννη Πουλόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Γιάννη Πάριο, Δήμητρα Γαλάνη, Βασίλη Παπακ/νου, Χαρούλα Αλεξίου, Λίτσα Διαμάντη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, ‘Αννα Β’ισση, Χ .& Π .Κατσιμίχα , Νίκο Ρωμάνο,Λαυρέντη Μαχερίτσα, Κώστα Γανωτή, Αντώνη Ρέμο, Νίκο Βέρτη, Σταμάτη Γονίδη, Ηλία Κλώναριδη, Μανώλη Λιδάκη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μανώλη Μητσιά, Χριστίνα Μαραγκόζη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Ελένη Δήμου, Γλυκερία ,Μελίνα Ασλανίδου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Νικολάου,Χάρη Βαρθακούρη ,Κώστα Καραφώτη, Σάκη Ρουβά, Γρηγόρη Πετράκο, Πασχάλη Τερζή, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Σταμάτη Γονίδη και φυσικά με το γιο του Γιάννη Βαρδή.

Συνεργάστηκε επίσης και με όλους τους γνωστούς και καταξιωμένους στιχουργούς: Κώστα Τριπολίτη, Αντώνη Ανδρικάκη, Μάνο Ελευθερίου,Λευτέρη Παπαδόπουλο, Πυθαγόρα, Βασίλη Γιαννόπουλο, Μάνο Τσιλιμίδη, Πάνο Φαλάρα, Σαράντη Αλιβιζατο, Γιώργο Κλεφτογιώργο, Χρήστο Προμοίρα, Ανδρέα Αγγελάκη, Γιούλα Γεωργίου, Λίνα Δημοπούλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Σοφία Αργυροπούλου, Έλενα Αντωνίου, Όλγα Βλαχοπούλου, Νίκο Παλαβιτσίνη κ.ά.

 

ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

 

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ!!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγε στο γκαράζ και ήπιε φυτοφάρμακο: Διπλή τραγωδία στην Κρήτη, αυτοκτόνησαν και οι δύο μέσα σε λίγες ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Μπράβο κοριτσάρα: Η 18χρονη Μαρία από τη Θεσσαλονίκη διηγήθηκε την ιστορία της & πήρε υποτροφία για τις ΗΠΑ

Efi Nika

Κλείνουν οι Τράπεζες για 4 ημέρες: Μέχρι πότε πρέπει να πληρώσετε δάνεια και μισθοδοσίες για να μην χάσετε ρυθμίσεις – ΒΙΝΤΕΟ

newsitamea