Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ

Ένα βήμα πριν το φάρμακο που εξαφανίζει τις ημικρανίες!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

corporate-woman-suffering-a-ba

Ένα βήμα πριν το φάρμακο που εξαφανίζει τις ημικρανίες!

Μία νέα θεραπεία, η πρώτη που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την πρόληψη της ημικρανίας, υπόσχεται να βελτιώσει τη ζωή πολλών ατόμων που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της.

Μέχρι σήμερα για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιούνταν αντιεπιληπτικά ή αντικαταθλιπτικά σκευάσματα, καθώς και β-αναστολείς, ωστόσο το ποσοστό επιτυχίας τους ποικίλει.

Η νέα θεραπεία στοχεύει σε μία μια χημική ουσία, που ονομάζεται CGRP (πεπτίδιο που σχετίζεται με το γονίδιο της καλσιτονίνης) και απελευθερώνεται από τις νευρικές απολήξεις στον εγκέφαλο, λειτουργώντας όπως τα αντισώματα. Εμποδίζει, δηλαδή, το CGRP από το να συνδέεται με τους υποδοχείς του.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα άτομα που υποφέρουν από ημικρανίες φαίνεται να έχουν υψηλότερα επίπεδα CGRP, που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και αλλαγές στην επένδυση του εγκεφάλου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση επεισοδίων ημικρανίας.

Μέχρι στιγμής, έχουν δοκιμαστεί δύο μορφές αυτής της ουσίας, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην πρώτη περίπτωση, το 33% και το 16% των συμμετεχόντων σημείωσε πτώση 50% και 100%, αντίστοιχα, στον αριθμό των ημερών του μήνα που είχαν ημικρανία, ενώ στη δεύτερη δοκιμή το 33% των ασθενών παρουσίασαν πλήρη μείωση των επεισοδίων.

 

Βογιατζής Ηλίας

Πηγή: OnMed

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρόνιος πόνος: Ο καταστροφικός παράγοντας που επιδεινώνει τη φλεγμονή και επιταχύνει τη γήρανση του εγκεφάλου

Efi Nika

Καρκίνος Προστάτη: Γιατί αμφισβητείται το PSA για τον προσυμπτωματικό έλεγχο της νόσου

Efi Nika

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea