Newsitamea.gr
ΑΝΔΡΑΣ ΥΓΕΙΑ

Άνδρας υποβλήθηκε σε μαστεκτομή!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

antras

Ως ένας καλά ενημερωμένος άνδρας και συνειδητοποιημένος σε θέματα υγείας, ο Andy Nichol γνώριζε ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση για ενδείξεις καρκίνου του προστάτη ή του εντέρου. Όμως, δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι χρειάζεται να ανησυχεί για καρκίνο του μαστού!  Ένα βράδυ, καθώς έκανε ντουζ, ο 59χρονος άνδρας παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα κάτω από τη δεξιά θηλή του, στο μέγεθος περίπου ενός μικρού μπιζελιού. Το γεγονός ότι δεν του προκαλούσε κανέναν πόνο ή δυσφορία, τον οδήγησε στο να μην δώσει επιπλέον έκταση στο θέμα.

“Υπέθεσα ότι ήταν κάποια κύστη που θα υποχωρούσε. Ήξερα ότι ήμουν σε φόρμα, δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν προβλήματα υγείας, επομένως δεν υπήρχε κάτι που να με έκανε να ανησυχήσω”, παραδέχεται ο Andy Nichol.

Στα πλαίσια των καθιερωμένων ιατρικών του εξετάσεων, ανέφερε στο γιατρό το εξόγκωμα που είχε ανακαλύψει. Εκείνος του συνέστησε να κάνει ένα υπερηχογράφημα, αλλά ο χειρουργός στον οποίο τον παρέπεμψε δεν μπορούσε να διαπιστώσει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

“Όταν πήρα το υπερηχογράφημα το έδειξα στον 26χρονο γιο μου, ο οποίος τυχαίνει να είναι φοιτητής της Ιατρικής. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ένα περιστατικό με ιδιαίτερο ιατρικό ενδιαφέρον, το οποίο θα μπορούσε να μελετήσει εκτενώς. Δεν υπήρχε καθόλου πανικός από την πλευρά μου. Ωστόσο, εκείνος βρήκε τον υπέρηχο αρκετά ανησυχητικό και με παρότρυνε να κλείσω ραντεβού με κάποιον ειδικό”.

Τελικά, ένα μήνα μετά ο 59χρονος μαζί με τη γυναίκα του επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο Spire Bristol της Αγγλίας τον Simon Cawthorn που εξειδικεύεται σε περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Εκείνος τον ενημέρωσε ότι κατά 99% επρόκειτο για καρκίνο και η φυσιολογική θεραπεία είναι η μαστεκτομή.

“Σοκαρίστηκα! Γνώριζα ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να εμφανιστεί και στους άνδρες, αλλά δεν είχα ιδέα τί συνεπάγεται μία μαστεκτομή. Εκείνες τις πρώτες μέρες είχα ανάμεικτα συναισθήματα. Θυμός, θλίψη, αυτολύπηση και σκέψεις του τύπου “γιατί σε μένα;” κυριαρχούσαν μέσα μου”.

Στην περίπτωση του Andy ο καρκίνος διαγνώσθηκε εγκαίρως και μπόρεσε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Η μαστεκτομή είναι το ίδιο απαραίτητη σε άνδρες και γυναίκες. Όσον αφορά τον 59χρονο άνδρα, ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί μέσω της μασχάλης στους λεμφαδένες και έπρεπε να αφαιρεθούν και αυτοί. Η επέμβαση διήρκεσε 4 ώρες, όμως υπήρχε μια μικρή αναμονή έως ότου εξεταστούν οι λεμφαδένες για πιθανή επανεμφάνιση του όγκου. Για τον Andy το ενδεχόμενο αυτό ήταν σχεδόν ανύπαρκτο, απαλλάσσοντάς τον από τις εξαντλητικές χημειοθεραπείες.

Ο ίδιος εξασφάλισε 6.500£ για την BUST, μια μικρή φιλανθρωπική οργάνωση στην περιοχή του Bristol, που συγκεντρώνει τα χρήματα για τον εξοπλισμό για τη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

 

Πηγή: Infokids.gr

enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea