Newsitamea.gr
AMEA news ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΜΕΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής για τις 43 Μόνιμες και ΜΗ Αναστρέψιμες Αναπηρίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

amea

Άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής για τις 43 Μόνιμες και ΜΗ Αναστρέψιμες Αναπηρίες

Πρόκειται για ζωτικό θέμα για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.
Άμεσα πρέπει να προχωρήσει η διόρθωση του Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, ως προς την HIV/AIDS Λοίμωξη, για να εξασφαλισθεί ότι κάθε οροθετικός που βρίσκεται σε αντιρετροϊκή αγωγή λαμβάνει ποσοστό τουλάχιστον 50%. Η διόρθωση αυτή αναμένεται εδώ και ένα χρόνο, δεδομένου ότι οι αποφάσεις που εκδίδονται από τα ΚΕΠΑ θέτουν εκατοντάδες οροθετικούς εκτός προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης.

Με επιστολή της στον κ. Π. Κοκκόρη, Γεν. Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010, η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση σύγκλιση συνεδρίασης της Επιστημονικής Επιτροπής του άρθρου 7 του ν. 3863/2010, για τη συμπλήρωση του Πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων.

Ένταξη της νόσου POMPE στον Ενιαίο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας σύμφωνα με γνωματεύσεις της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Ενδογενών Μεταβολικών Νοσημάτων και θεραπόντων ιατρών και του συνδρόμου Treacher Collins, λαμβανομένης υπόψη της απόφασης της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ για την ένταξη του ανωτέρω σπανίου συνδρόμου σε ευνοϊκές ρυθμίσεις, όπως έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας.μ)

Συμπλήρωση του Πίνακα μετά από αιτήματα του Συλλόγου Προστασίας Αιμορροφιλικών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σ.Δ. για την ένταξη του ινσουλινοεξαρτώμενου Σακχαρώδη Διαβήτη – Τύπου 1, της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων

Παθήσεων για την ένταξη των Σπανίων Παθήσεων που είναι καταγεγραμμένες στη χώρας μας στον Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας και στον Πίνακα των μη Αναστρέψιμων Παθήσεων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες για την ένταξη στον Πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων των βαριάς μορφής συγγενών καρδιοπαθειών,

Ένταξη όλων των «μορφών» της Δρεπανοκυτταρικής Νόσου στον Πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων, της Ενδιάμεσης Μεσογειακής Αναιμίας και διόρθωση του Πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων της περ. 42 Κυστική Ίνωση/Ινοκυστική Νόσος, η οποία εκ παραδρομής περιλαμβάνεται στη κατηγορία των νεφρολογικών παθήσεων.

 

Επιμέλεια : Μανουέλα Μιχάλη

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou