Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΔΙ

Το γιατρικό μου…ο γιός μου!

Το γιατρικό μου…ο γιός μου!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το γιατρικό μου…ο γιός μου!

Μανουλίτσες μου γλυκές καλησπέρα! Είχα αρκετό καιρό να γράψω αλλά τον τελευταίο καιρό συνέβησαν αρκετά στενάχωρα πράγματα στην οικογένεια μου και αποφάσισα πρώτα να ανακτήσω τις δυνάμεις μου και μετά να επικοινωνήσω μαζί σας!

Είναι στιγμές στη ζωή που πραγματικά πιάνεις πάτο! Που νιώθεις τα προβλήματα πελώριους γίγαντες από πάνω σου και πελαγώνεις … τέτοιες στιγμές για μένα είναι αρκετές γιατί απλά είμαι ένα πολύ συναισθηματικό άτομο. Εκεί όμως που τα βλέπω όλα μαύρα την επομένη στιγμή μπορεί να δω τον ήλιο να υψώνεται μπροστά στα μάτια μου! (η κυκλοθυμία είναι χαρακτηριστικό μου!)

Πάντα επιθυμούσα σε αυτά τα δύσκολα και ωχρά διαστήματα της ζωής μου να είχα την συμβουλή κάποιου ειδικού (π.χ. ψυχολόγου) που θα μου έδειχνε το δρόμο προς τη λύτρωση και θα καταστάλαζε τους φόβους και τα άγχη μου… βέβαια ποτέ δε το κατάφερα και αυτό οφειλόταν σε λόγους κυρίως οικονομικούς.

Ώσπου ξαφνικά κατάλαβα ότι πλέον μέσα στην ίδια μου την οικογένεια έχω έναν άνθρωπο ο όποιος μπορεί να γιατρέψει τις πληγές της ψυχής μου και να με βγάζει από τις βαθιές και στενάχωρες σκέψεις μου που καταπιάνομαι ανά διαστήματα! Και αυτός είναι ο γιος μου!!! Έχω έναν «ψυχοθεραπευτή» δίπλα μου ναι μεν χωρίς πτυχίο ,αλλά αποδεδειγμένα, με πολλή καλά αποτελέσματα! Ο γιος μου είναι ένα χαρισματικό παιδί,γεμάτος ενέργεια, πολυμήχανος και άνθρωπος με θετική αύρα! Είναι ένας μικρός-μεγάλος ήρωας για μένα! Και αυτό γιατί πραγματικά περισσότερα μου μαθαίνει παρά του μαθαίνω. Λένε ότι τα παιδιά μοιάζουν σε συμπεριφορές στους γονείς τους ή ‘κληρονομούν’ γονιδιακά χαρακτήρες . Σε εμάς συμβαίνει κάτι μαγικό… είναι όλα αυτά που δεν είμαι ούτε εγώ αλλά ούτε ο άντρας μου, ούτε τώρα ούτε ως παιδιά… Καμία σχέση η προσωπικότητα του με τις δικες μας!

Είναι ίσως το παιδί ή καλύτερα ο άνθρωπος που θα ήθελα να ήμουν!!! Ένας άνθρωπος που κερδίζει με τον χαρακτήρα του τους πάντες και όλοι θέλουν να τον έχουν διπλά τους! Είναι ένα άκρως κοινωνικό και γελαστό παιδί, θαρραλέος και διπλωμάτης! Ζει την κάθε στιγμή και την τρέλα της παρέας !!!

Για αυτό θαυμάζω τον γιό μου… γιατί είναι ξεχωριστός .

Με παρασύρει με την ενέργεια του και κάνει τις δύσκολες στιγμές μου εύκολες! Η αγκαλιά του είναι γιατρικό για μένα … όταν του λέω ότι είμαι στενοχωρημένη ή με δει να κλαίω θα μου σκουπίσει τα δάκρυα και θα κάνει τα πάντα για να με κάνει να γελάσω. Δεν θυμάμαι πολλούς ανθρώπους στη ζωή μου να έχουν αγγίξει τα δάκρυα μου, σχεδόν κανέναν! Δεν πίστευα ποτέ πως τα παιδιά από τόσα μικρά μπορεί να έχουν τέτοια αντίληψη και κατανόηση.

Για μένα ο γιος μου είναι ο «ψυχοθεραπευτής» μου. Με τον δικό του τρόπο βεβαία, με αυτόν που μονό ένα παιδί γνωρίζει!

Να λέτε στα παιδιά σας πότε είστε στενοχωρημένη ή χαρούμενη, πότε βαριέστε ή περνάτε καλά. Εγώ τουλάχιστον αυτό κάνω, δεν του κρύβω ποτέ το πώς αισθάνομαι ,δεν φοβάμαι να τον βάλω μέσα στη ζωή μου και στις κοινωνικές συναναστροφές μου, τις περισσότερες φόρες τον αντιμετωπίζω σαν μεγάλο και έτσι στέκεται και αυτός διπλά μου! Ότι δίνω παίρνω και αυτό είναι σημαντικό για εμάς τις μανούλες γιατί αναγνωρίζεται η προσφορά μας από πολύ νωρίς . Είναι μόλις 2,5 χρονών και μου έχει προσφέρει απίστευτη τρυφερότητα ,πολλές μεγάλες αγκαλιές και μου έχει κρατήσει πολλή καλή παρέα τις στιγμές που το είχα ανάγκη.

Οπότε ανοίξτε την καρδούλα και την ψυχή σας στα παιδιά σας μην τα αποκόβετε από τον συναισθηματικό σας κόσμο. Έχετε διπλά σας το καλύτερο γιατρικό! Απλά δείξτε τους εμπιστοσύνη και θαυμασμό. Όσο τους δίνεται αξία και χώρο στη ζωή σας τόσο πιο υπεύθυνα θα αισθάνονται και αυτά για εσάς και θα θέλουν διακαώς να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες σας! Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές με τα παιδιά μας και να τα αντιμετωπίζουμε συνεχεία ως μώρα! Ας τα αναγνωρίσουμε και ας τους δώσουμε ρολό στη ζωή μας!  Μονό κερδισμένοι μπορούμε να είμαστε αν τα θεωρήσουμε « ΙΣΑ» με εμάς . Δεν φαντάζεστε πόση αγάπη και στήριξη μπορούν να σας προσφέρουν! Πραγματικά εγώ έχω στη ζωή μου έναν μικρό-μεγάλο καινούργιο φίλο ανεκτίμητης άξιας! Σαν να έχει έρθει για να με συμπληρώσει και να μου διδάξει με τον χαρακτήρα του ότι «η ζωή είναι όμορφη.. και η χαρά της ζωής είναι να ζεις την κάθε της στιγμή με τρέλα!»

Ο Γιος μου με κάνει κάθε μέρα καλύτερη…

Σ’ ευχαριστώ μωρό μου για όλα …

Μου άλλαξες τον τρόπο σκέψης μου … και με έμαθες πώς πρέπει να διασκεδάζω την ζωή μου!!!

Μου προσφέρεις απλόχερα την παρέα σου, την αγκαλιά σου, την συντρόφια σου όταν οι φίλοι χάνονται…

Και τα Σ’αγαπώ σου χωρίς αντάλλαγμα!

Σου έδωσα μια φορά ζωή , και μου δίνεις κάθε μέρα… αυτή είναι η αλήθεια…!

 

e-goneis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρέθυμνο: αστυνομικός έσωσε 6χρονη και τον μπαμπά της από βέβαιο πνιγμό

Penni Syggrou

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika