Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Τι αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία σας!!! ΦΩΤΟ

Τι αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία σας
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τι αποκαλύπτουν τα νύχια για την υγεία σας

Μήπως τα νύχια σας κιτρινίζουν ή σπάνε; Γιατί κάποιες φορές μπορεί το δέρμα κάτω από τα νύχια μας να γίνει μπλε; Έλέγξτε την κατάσταση της υγείας σας, παρατηρώντας τα νύχια σας.

 

 

Αν τα νύχια δείχνουν πολύ ωχρά

 

Τα πολύ ωχρά νύχια μπορεί μερικές φορές να είναι ένα σημάδι της σοβαρής ασθένειας, όπως:

  • Αναιμίας
  • Καρδιακής ανεπάρκειας
  • Κάποιας νόσου του ήπατος
  • Υποσιτισμού

Αν είναι λευκά

Αν το χρώμα των νυχιών είναι ως επί το πλείστον λευκό με πιο σκούρες άκρες, αυτό μπορεί να φανερώνει προβλήματα στο συκώτι, όπως η ηπατίτιδα. Επίσης, μπορεί να υποδηλώνουν ίκτερο, ένα ακόμη σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στο ήπαρ.

Αν έχετε κίτρινα νύχια

 

Μια από τις πιο κοινές αιτίες των κίτρινων νυχιών είναι η μυκητιασική λοίμωξη. Καθώς η λοίμωξη επιδεινώνεται, τα νύχια μπορεί να αδυνατατίζουν  και να σπάνε. Σε σπάνιες περιπτώσεις, τα κίτρινα νύχια μπορούν να υποδηλώνουν μια πιο σοβαρή κατάσταση, όπως κάποια νόσο του θυρεοειδούς, πνευμονοπάθεια, διαβήτη ή ψωρίαση.

Εμφανίστηκαν μαύρες γραμμές κάτω από τα νύχια;

 

Ίσως πρόκειται για αίμα που έχει ”παγιδευτεί” μεταξύ του νυχιού και του δέρματος. Αυτή η κατάσταση λέγεται γραμμοειδής αιμορραγία και εκδηλώνεται με λεπτές σκούρες γραμμές κάτω από τα νύχια, που συνήθως φεύγουν από μόνες τους μετά από μερικούς μήνες.

Αν έγιναν μπλε

 

Αν τα νύχια σας απέκτησαν μια γαλαζωπή απόχρωση μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια μόλυνση στους πνεύμονες, όπως η πνευμονία ή σε άσθμα. Ακόμη ορισμένα καρδιολογικά προβλήματα μπορεί να έχουν ως συνέπεια τα νύχια μας να φαίνονται μπλέ.

Όταν σχηματίζουν ”κύματα”

 

Αν η επιφάνεια του νυχιού δείχνει κάπως …κυματιστή, αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώιμο σημάδι ψωρίασης ή φλεγμονώδους αρθρίτιδας. Επίσης είναι συχνός ο αποχρωματισμός των νυχιών στην περίπτωση αυτή. Ακόμη το δέρμα κάτω από το νύχι μπορεί να φαίνεται κοκκινωπό-καφέ.

Αν σπάνε με το παραμικρό

 

Τα ξηρά, εύθραυστα νύχια που συχνά σπάνε έχουν συνδεθεί με νοσήματα του θυρεοειδούς. Αν τα νύχια σας σπάνε και παράλληλα έχουν μια κιτρινωπή απόχρωση, είναι πιο πιθανόν αυτό να οφείλεται σε προσβολή από μύκητες.

Σε κάθε περίττωση, αν παρατηρείτε ασυνήθιστες αλλαγές στο χρώμα ή την εμφάνιση των νυχιών σας, συμβουλευτείτε ειδικό.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea