Newsitamea.gr
AMEA news

Τί γίνεται με το επίμαχο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τί γίνεται με τα ΚΕ.Π.Α;

Εδώ είμαστε και πάλι με το επίμαχο θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, το επίμαχο θέμα της ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ των ασθενών με αναπηρίες από το «κράτος πρόνοιας».

Μετά από το βολικό για την κυβέρνηση και για τα λεγόμενα Μ.Μ.Ε θέμα της Χρυσής Αυγής, είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο που να απασχολεί τη χώρα, κανένα άλλο πρόβλημα.

Ούτε η ανεργία, ούτε η φτώχεια, ούτε ο χειμώνας ο μαρτυρικός που έρχεται για τον περισσότερο κόσμο, ούτε η διαλυμένη και ξεπουλημένη υγεία, ούτε η παραχωρημένη σε κάθε συμφέρον παιδεία, ούτε φυσικά και τα «κορόιδα» που περιμένουν να περάσουν κάποια επιτροπή αναπηρίας.

Τα μεγάλα λόγια των πολιτικών και άλλων, στις περιπτώσεις των ατόμων με αναπηρίες είναι για τα σκουπίδια.

Η πραγματικότητα, φωτογραφίζει μια ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ Ελλάδα απέναντι σε όλους εκείνους που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαν διαφορετική αντιμετώπιση.

Η Ελλάδα ψάχνει την κουρελιασμένη της αξιοπρέπεια, και περιμένει να τη βρει έχοντας στο «τιμόνι» της όλους εκείνους που φέρουν την ευθύνη για την κατάντια αυτή.

ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τη σημερινή μας κατάσταση.

Και έχουμε όλους τους γραβατωμενους, που ο μοναδικός πόθος τους είναι κάποια «καρέκλα», κάποιο βουλευτικό έδρανο, ΟΛΟΥΣ αυτούς που δεν δούλεψαν στη ζωή τους ούτε μια ώρα, που δεν έχουν, δεν ξέρουν τι είναι αυτό που λέμε «ένσημο», να σχεδιάζουν (τρομάρα τους) το μέλλον μας.

ΠΟΙΟΙ;

Εκείνοι που δεν είναι ικανοί να σχεδιάσουν το δικό τους παρόν.

Για δείτε ρε «λεβέντες» από τις γραφειαρες σας ένα απόσπασμα από μια είδηση κάποιων μηνών!

Όχι ότι δεν υπάρχουν σημερινές, τωρινές….

«Απολύτως εξευτελιστική για τους πολίτες με αναπηρίες και χρονίως πάσχοντες ασθενείς είναι η κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Χιλιάδες άνθρωποι άρρωστοι, ηλικιωμένοι ή οι συγγενείς τους που αναγκάζονται να απουσιάζουν από την εργασία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ανήμπορους οικείους τους, έρχονται αντιμέτωποι με μια παράλογη και εξευτελιστική διαδικασία.

Πρόκειται για μια απίστευτη γραφειοκρατία, σύμφωνα με την οποία ζητούνται κάθε είδους δικαιολογητικά που για να τα εξασφαλίσει κανείς θα πρέπει να μην απασχολείται με τίποτε άλλο και συχνά να πληρώνει για έξτρα πιστοποιητικά από γιατρούς. Όταν καταφέρει να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει σειρά προτεραιότητας και να κλείσει ραντεβού για να περάσει επιτέλους από υγειονομική επιτροπή, θα πρέπει να περιμένει ακόμα μήνες μέχρι να έρθει η σειρά του. Αυτή την τριτοκοσμική και απάνθρωπη κατάσταση έχει καταγγείλει και στο παρελθόν η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μια επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας αρκεί για να αποτυπώσει την εικόνα.

Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρονίως πάσχοντες παραμένουν επί μήνες στη λίστα αναμονής περιμένοντας να περάσουν από υγειονομική επιτροπή στα νεοσύστατα ΚΕΠΑ. Και σαν μη φτάνει όλο αυτό, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ενώ έχουν πληρώσει το παράβολο για να περάσουν από την επιτροπή και έχουν εγκριθεί, λήγει ο χρόνος χωρίς να έχουν πάρει τα χρήματα και αναγκάζονται να πληρώσουν νέο παράβολο για να περάσουν και πάλι από επιτροπή.

Και την ίδια ώρα που σοβεί όλη αυτή η αθλιότητα, τα κανάλια και ΜΜΕ που εξυπηρετούν κυρίαρχα συμφέροντα καταλήστευσης του ελληνικού λαού και του δημόσιου πλούτου, και που μόνο για την κοινωνική πολιτική δεν ενδιαφέρονται, συνεχίζουν να προβάλλουν μεγενθυμένες μεμονωμένες περιπτώσεις εξαπάτησης. Αφήνουν έτσι στο απυρόβλητο την υποβάθμιση και τον αφανισμό του κοινωνικού κράτους, δίνοντας μάλιστα εμμέσως το άλλοθι για αυτές τις πολιτικές επιλογές, αποσιωπώντας το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρότατα προβλήματα υγείας αλλά και οικονομικά προβλήματα, εξευτελίζονται και αντιμετωπίζονται ως αναξιοπρεπείς.»

Αναφέρει το άρθρο για μια «επίσκεψη στα ΚΕΠΑ εν ώρα λειτουργίας» και βέβαια, για να μην τρέφουν κάποιοι αυταπάτες, εννοεί ΟΤΑΝ λειτουργούσαν.

Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού, αναφέρουν ότι ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν λειτουργεί, και κανείς δεν ξέρει πότε θα λειτουργήσει ξανά, ΑΝ λειτουργήσει.

Κατά τα άλλα, η χώρα είναι σε «τροχιά ανάπτυξης», και η κυβέρνηση για να το πετυχει αυτό, πατεί πάνω στους ανήμπορους, τους εξαθλιωμένους και τις οικογένειες τους που και εκείνες ανεβαίνουν τον ίδιο Γολγοθά.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταριούνται τους πολιτικούς, να πάθουν τα ίδια και χειρότερα για να καταλάβουν τι σημαίνει να έχεις πρόβλημα υγείας, να μη μπορείς να ζήσεις ανθρώπινα, και να σε κοροϊδεύουν.

Το θέμα με τα ΚΕ.Π.Α, η καλύτερα τα ίδια τα ΚΕ.Π.Α, στα χέρια της «κυβέρνησης» είναι ένα «φονικό όπλο» κατά των ατόμων με αναπηρία.

Γενικότερα, η ίδια η «κυβέρνηση» (λέμε τώρα, κυβέρνηση) είναι ένα άλλο «τάγμα εφόδου», χειρότερο από εκείνα της χρυσής αυγής, που σαν αποστολή του έχει την εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, και κατά ένα μεγάλο ποσοστό το έχει πετυχει.

 

Γράφει ο Βασίλης Τσούγκαρης

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea