Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Σε ποιες 6 περιπτώσεις ο πόνος στην κοιλιά δεν είναι «αθώος»

Σε ποιες 6 περιπτώσεις ο πόνος στην κοιλιά δεν είναι «αθώος»
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε ποιες 6 περιπτώσεις ο πόνος στην κοιλιά δεν είναι «αθώος»

Διαβάστε σε ποιες 6 περιπτώσεις ο πόνος στην κοιλιά χρήζει άμεσης αντιμετώπισης και πότε πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα το γιατρό σας.

Αν εντοπίζεται χαμηλά και δεξιά στην κοιλιακή χώρα, ενώ συνυπάρχει και  πυρετός ίσως  είναι σκωληκοειδίτιδα. Στην περίπτωση αυτή ο πόνος δεν θα υποχωρεί, θα είναι σταθερός και θα γίνεται πιο έντονος όταν πιέζετε τη συγκεκριμένη περιοχή.

Στην περίπτωση που ο πόνος εντοπίζεται ψηλά στην κοιλιά (στο πάνω μέρος)  και συνοδεύεται από ναυτία, εφίδρωση, και δύσπνοια, ίσως οφείλεται σε καρδιακή προσβολή.

Αν ο πόνος είναι πολύ έντονος, μοιάζει με κράμπα, η κοιλιά  πολύ σκληρή και συνοδεύεται από ναυτία, ίσως πρόκειται για κήλη.

Στην περίπτωση που ο πόνος εκδηλώθηκε  μετά από κάποιο ατύχημα ή τραυματισμό στην κοιλιά, ενδέχεται να υπάρχει εσωτερική αιμορραγία.

Αν ο πόνος είναι έντονος και εκδηλώθηκε μετά την κατανάλωση κάποιας τροφής, ενώ συνοδεύεται από  πυρετό, ρίγη, εμετούς ή διάρροια, τότε ίσως να οφείλεται σε τροφική δηλητηρίαση.

Στην περίπτωση που ο πόνος εκδηλώνεται κατά την εγκυμοσύνη (κυρίως στους πρώτους μήνες) ενώ παράλληλα υπάρχει και κολπική αιμορραγία, ίσως να αποτελεί ένδειξη αποβολής.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα γιατρό για να σας προτείνει την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση.

 

 

pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika