Newsitamea.gr
Σ.Κ.Π. ΥΓΕΙΑ

Πρωτοποριακή μέθοδος με φως περιορίζει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πρωτοποριακή μέθοδος με φως περιορίζει τα συμπτώματα της σκλήρυνσης

Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εκατομμυρίων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας υπόσχεται μία καινοτόμα μέθοδος που αντιμετωπίζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

Τη συγκεκριμένη μέθοδο ανέπτυξαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ουισκόνσιν – Μιλγουόκι και βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος φωτός, που ονομάζεται Near Infrared (εγγύς υπέρυθρο).

Οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και καιρό ότι συγκεκριμένα μήκη φωτός δρουν ευεργετικά για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν  χορηγούνται σε συγκεκριμένες δόσεις, ωστόσο πρόσφατα κατανόησαν ότι το Near Infrared, σε ορισμένα μήκη κύματος, μπορεί να καταπολεμήσει επίμονες μολύνσεις, ακόμη και το λεγόμενο «υπερβακτήριο» του σταφυλόκοκκου, που έχει αναπτύξει μεγάλη αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Όπως και το μπλε φως, κατά τον ίδιο τρόπο, το εγγύς υπέρυθρο στοχεύει στα μιτοχόνδρια. Όταν, λοιπόν, χορηγείται στην κατάλληλη ποσότητα και χρονική στιγμή, προκαλεί την επανόρθωση των κυττάρων και τη μείωση των συμπτωμάτων της σκλήρυνσης, «χτυπώντας» ένα ένζυμο που λέγεται κυτοχρωμική C οξειδάση.

 

Τέλος οι επιστήμονες που ανέπτυξαν τη μέθοδο εξηγούν ότι τα αρχικά πειράματα έγιναν σε  ποντίκια, στα οποία περιορίστηκαν τα συμπτώματα της πάθησης, μετά από διάστημα μίας εβδομάδας, ενώ επίσης δοκιμάστηκε επιτυχώς και σε εθελοντή ασθενή.

 

onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

8 τρόποι που καταστρέφετε σοβαρά τα νεφρά σας

Γιώργος Newsitamea

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea