Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Προσοχή:Φθηνό κι άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό που τρώει τη σάρκα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα νέο φθηνό κι άκρως επικίνδυνο ναρκωτικό που τρώει τη σάρκα. VIDEO

Έφτασε και στην Αμερική το νέο επικίνδυνο ναρκωτικό με την ονομασία Κροκοντίλ. Το αυτοσχέδιο σκεύασμα, ξεκίνησε από την Ρωσία και το χαρακτηριστικό του είναι ότι σαπίζει την σάρκα από μέσα προς τα έξω και κάνει το δέρμα του χρήστη φολιδωτό σαν κροκόδειλου, λόγος για τον οποίο του δόθηκε και το συγκεκριμένο όνομα.

Η εμπορία του ξεκίνησε από τη Ρωσία και περιέχει κωδεΐνη, βενζίνη, λάδι, βιομηχανικό απορρυπαντικό και ιώδιο. Η δράση του είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη.

Όταν η φθορά στο δέρμα προχωρήσει, οι γιατροί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ακρωτηριάσουν τα σημεία που έχουν καταστραφεί.

Το  ναρκωτικό  krokodil (κροκόδειλος). Πρόκειται για την ουσία δεσομορφίνη, μία συνθετική οπιούχα ουσία πολύ πιο δυνατή από την ηρωίνη και η οποία δημιουργείται έπειτα από μια σύνθετη αλυσίδα χημικών αντιδράσεων και αναμείξεων, τις οποίες οι εθισμένοι χρήστες πραγματοποιούν από μνήμης αρκετές φορές την ημέρα.

Ενώ η ηρωίνη κοστίζει 20 με 60 λίρες Αγγλίας ανά δόση (σημ. 1 Λίρα Αγγλίας = 1,12 Ευρώ), η δεσομορφίνη μπορεί να παρασκευαστεί από χάπια για τον πονοκέφαλο με βάση την κοδείνη, τα οποία κοστίζουν 2 λίρες το πακέτο και από άλλα συστατικά τα οποία βρίσκονται εύκολα στο σπίτι ή αγοράζονται από το σούπερ μάρκετ σε χαμηλή τιμή.

Krokodil

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :

[youtube id=”jjSi3_8KhAQ” width=”620″ height=”360″]

Οι Ρώσοι χρήστες ηρωίνης ανακάλυψαν για πρώτη φορά πώς να παρασκευάζουν krokodil πριν από περίπου 5-6 χρόνια και έκτοτε υπάρχει μία συνεχής αύξηση στην χρήση του με το ανώτερο ποσοστό να καταγράφεται πριν από μερικούς μήνες. «Τα τελευταία πέντε χρόνια οι πωλήσεις χαπιών με βάση την κοδείνη έχουν ραγδαία άνοδο» λέει ο Βίκτωρ Ιβάνοφ ο επι κεφαλής της δίωξης ναρκωτικών στη Ρωσία. «Είναι προφανές ότι δεν οφείλεται στο γεγονός ότι ξαφνικά όλοι απόκτησαν πονοκεφάλους».

Ο εθισμός στην ηρωίνη σκοτώνει περί τα 30.000 άτομα στο χρόνο στη Ρωσία- το εν τρίτο των θανάτων παγκοσμίως από το ναρκωτικό αυτό- αλλά τώρα σε αυτούς προστίθεται και το πρόβλημα του krokodil. Ο κ Ιβάνοφ θυμάται μια πρόσφατη επίσκεψή του σε ένα κέντρο αποτοξίνωσης στη Δυτική Σιβηρία. «Μου είπαν ότι πριν δύο χρόνια σχεδόν όλοι οι χρήστες ναρκωτικών έκαναν ηρωίνη. Τώρα, οι περισσότεροι από τους μισούς κάνουν χρήση δεσομορφίνης».

Υπολογίζει ότι περί το 5% των χρηστών στη Ρωσία κάνουν χρήση krokodil και άλλων αυτοσχέδιων ναρκωτικών (ένα ποσοστό το οποίο μεταφράζεται σε 100.000 άτομα).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika