Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Πλούσιο σε διακρίσεις και ρεκόρ το δεύτερο τετράμηνο για τον ελληνικό παραολυμπιακό αθλητισμό

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

safe_image

Πλούσιο σε διακρίσεις και ρεκόρ, ήταν και το δεύτερο τετράμηνο για τον ελληνικό παραολυμπιακό αθλητισμό. Συνοπτικά (τόσο το αθλήματα όσο και οι αθλητές/ήτριες αναφέρονται με αλφαβητική σειρά):

ΑΝΔΡΕΣ

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ

Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας 80κ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας, καταρρίπτοντας παράλληλα και το ρεκόρ Ευρώπης

Δημήτρης Μπακοχρήστος: Βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών στην κατηγορία των 54κ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Νίκος Γκουντάνης: Ήταν δεύτερος στην κατηγορία των 72 κιλών κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στην Ρωσία.

Πασχάλης Κουλούμογλου: Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρωσίας, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 54κ. εφήβων, με νέο ρεκόρ κόσμου στην ίδια ηλικιακή κατηγορία.

Παύλος Μάμαλος: Κατετάγη 3ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο Αλέξιν της Ρωσίας.

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αντώνης Τσαπατάκης: Δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Μόντρεαλ 2013». Ήταν τρίτος στα 200μ. μικτής ατομικής SM5 με πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στον τελικό όσο και στον προκριματικό,  ενώ ήταν τρίτος και στα 100μ. πρόσθιο SB4 επίσης με πανελλήνιο ρεκόρ.

Αριστείδης Μακροδημήτρης: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα ήταν δεύτερος στα 100μ. ελεύθερο S2 και τρίτος στα 50μ. ύπτιο S2.

Γιάννης Κωστάκης: Στα 50μ. πρόσθιο SB2 αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου (με νέο πανελλήνιο ρεκόρ),  ενώ στην ίδια διοργάνωση ήταν τρίτος στα 200μ. ελεύθερο S3 αλλά και στα 50μ. πεταλούδα S3.

Χρήστος Ταμπαξής: Στα 50μ. ύπτιο S1 του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Μόντρεαλ 2013» κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

 

ΜΠΟΤΣΙΑ

Γρηγόρης Πολυχρονίδης: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κατηγορίας BC3 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξήχθη στο Γκιμαράες. Ήταν μέλος και της ομάδας ζευγαριών BC3 που βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, στην ίδια διοργάνωση.

Παναγιώτης Σουλάνης: Βρέθηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου των νικητών, στο ατομικό κατηγορίας BC1 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στην Πορτογαλία.

Χρήστος Κανάβας: Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό κατηγορίας BC4 του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που έγινε στο Γκιμαράες, ενώ ήταν μέλος και της ομάδας ζευγαριών BC4 και κατετάγη τρίτο στην ίδια διοργάνωση.

 

ΣΤΙΒΟΣ

Αναστάσιος Πετρόπουλος: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία κατηγορίας 36 στο διεθνές μίτινγκ που διεξήχθη στο Σεν-Ντενίς. Στο ίδιο μίτινγκ κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο μήκος.

Γιώργος Βαγιανόπουλος: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη δισκοβολία ανδρών F36. Στην ίδια διοργάνωση κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία.

Γιώργος Καραμηνάς: Κατετάγη τρίτος στον ακοντισμό κατ. F53/54 του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Γαλλίας.

Γιώργος Κωστάκης: Ήταν τρίτος στο τριπλούν κατ. F46 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν, σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Δημήτρης Ζησίδης: Στο τσεχικό Όπεν του Όλομουτς ήταν δεύτερος στη σφαιροβολία F32.

Ευστράτιος Νικολαΐδης: Με βολή στα 53.90μ. στη δισκοβολία κατηγορίας 20, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ κατά τη διάρκεια του πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Λάζαρος Στεφανίδης:  Ήταν δεύτερος στη δισκοβολία F37 στο τσεχικό Όπεν. Στην ίδια διοργάνωση κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό F37.

Λουκάς Πρωτονοτάριος: Στο τσεχικό Οπεν που διεξήχθη στο Όλομουτς ήταν δεύτερος στα 100μ. και τα 200μ. κατηγορίας Τ36.

Μανώλης Στεφανουδάκης: Στον ακοντισμό F54/55/56 στέφθηκε «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μαρίνος Φυλαχτός: Ήταν δεύτερος στη δισκοβολία F42 κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Λιόν 2013».

Σεζόν Φερνάντες: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας κατετάγη τρίτος στη σφαίρα F53.

Μασκότ Μόντρεαλ 2013

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΣΤΙΒΟΣ

Δήμητρα Κοροκίδα: Στην πρώτη της συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατετάγη 2η στο ακόντιο γυναικών κατηγορίας F53 με νέο ρεκόρ Ευρώπης.

Μαρία Σταματουλά: Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαίρα γυναικών κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος «Λιόν 2013».

Παρασκευή Καντζά: Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Λιόν κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο μήκος γυναικών F11, σημειώνοντας μάλιστα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Επίσης στο Λονδίνο, στους επετειακούς αγώνες για τη συμπλήρωση ενός έτους από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ήταν δεύτερη στα 200μ. T11.

 

ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΜΠΟΤΣΙΑ

Ζευγάρια BC1: Οι Χρήστος Κανάβας, Παναγιώτης Κατσώνης και Νίκο Βασίλι, έφτασαν στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία.

Ζευγάρια BC3: Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία Σταυροπούλου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιμαράες.

 

ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Άνδρες (διπλό): Το ελληνικό δίδυμο των Γιώργο Λαζαρίδη και Στέφανο Διαμαντή, έφτασε στην κατάκτηση της πρώτης θέσης στο διπλό του Όπεν της Αττάλειας με τη νίκη επί των Λάνγκαν (Αυστρία)/Ουάλιν (Σουηδία), ενώ στο τουρκικό Όπεν έφτασε ως τον τελικό, περιορίστηκε ωστόσο στην δεύτερη θέση.

Εθνική ομάδα: Οι Γιώργος Λαζαρίδης, Στέφανος Διαμαντής και Επαμεινώνδας Σταμάτης κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Αττάλειας. Έχασαν σε αγώνα πλέι οφ την άνοδο στο Α` Γκρουπ και έτσι και τη νέα χρονιά θα λάβουν μέρος απευθείας στην τελική φάση του Β` Γκρουπ.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΕ

www.paralympic.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea