Newsitamea.gr
Σ.Κ.Π. ΥΓΕΙΑ

Παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα νέοι μέθοδοι αντιμετώπισης για Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  Παρουσιάστηκαν στα Τρίκαλα νέοι μέθοδοι αντιμετώπισης

Με ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνση Κατά Πλάκας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες θεραπευτικές εξελίξεις στην σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ)», την περασμένη Κυριακή στο Δημαρχείο Τρικάλων.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΕΣΚΠ Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ και Διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακής Νευρολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ, Αν. Ωρολογάς αναφέρθηκε στον ρόλο της Ελληνικής Εταιρείας για την ΣΚΠ, η Ψυχολόγος Υγείας Λαµπρινή Οικονόµου στις ψυχολογικές διαστάσεις που προκαλεί στον ασθενή η ΣΚΠ και ο Φυσικοθεραπευτής Γιάννης Λαµπρίδης, αναφέρθηκε στις πρακτικές φυσιοθεραπείας για την αντιμετώπιση της ΣΚΠ. Την Ημερίδα, συντόνιζε ο Τρικαλινός Αντιπρόεδρος της ΕΕΣΚΠ Κώστας Μιχαλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, στο νομό Τρικάλων πάσχουν πάνω από 110 άτομα με ΣΚΠ, και δυστυχώς το νοσοκομείο Τρικάλων διαθέτει μόνο έναν νευρολόγο που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του είναι πολύ δύσκολο να καλύψει όλα τα νευρολογικά περιστατικά. Επίσης, ενώ υπάρχουν ορισμένες δομές, δεν είναι γνωστές σε ασθενείς με ΣΚΠ. Πάντως, το επίπεδο δομών της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, όχι μόνο στα Τρίκαλα, απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί αξιοπρεπές για ασθενείς με ΣΚΠ. Για το λόγο αυτό η Ελλάδα βρίσκεται στις κατώτατες θέσεις του Ευρωβαρόμετρου για τη ΣΚΠ, που κάθε 2 χρόνια δημοσιεύει η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τη ΣΚΠ. Για άμεσες υποτροπές ευτυχώς η εισαγωγή γίνεται άμεσα στο νοσοκομείο.

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα     e-erevna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@