Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

“Παράδοξα υγείας” που ούτε μας περνούν από το μυαλό!

Παράδοξα υγείας που ούτε μας περνούν από το μυαλό!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παράδοξα υγείας που ούτε μας περνούν από το μυαλό!

Γνωρίζατε ότι ο καλύτερος τρόπος, για να διώξετε άμεσα το στρες είναι να τραβήξετε το καζανάκι; Ότι το χάιδεμα ενός σκύλου, ρίχνει την αρτηριακή πίεση;

 

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 9 παράδοξα από το χώρο της υγείας, που τεκμηριώνονται από αντίστοιχες επιστημονικές έρευνες!

 

Τουαλέτα… Νο 1

 

Ερευνητές στις ΗΠΑ πήραν δείγματα από 51 δημόσιες τουαλέτες. Από την ανάλυση προέκυψε ότι η πρώτη κατά σειρά τουαλέτα, είχε τα χαμηλότερα επίπεδα βακτηρίων, καθώς και περισσότερο χαρτί. Πώς εξηγείται, όμως, αυτό; Οι άνθρωποι θεωρούν ότι βέβαιο ότι όσο πιο κοντά στην είσοδο είναι μία τουαλέτα, τόσο περισσότερο παραβιάζεται η ιδιωτική σας ζωή.

 

Ένας σκύλος ρίχνει την… πίεση

 

Αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο να πάθετε εγκεφαλικό, πάρτε ένα σκύλο. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το χάιδεμα ενός σκύλου ρίχνει την αρτηριακή πίεση και διώχνει το άγχος και το στρες.

 

Το καζανάκι διώχνει το… άγχος

 

Ίσως ακούγεται παράδοξο, ωστόσο έρευνες έχουν δείξει ότι ο ήχος που παράγεται από το νερό, λειτουργεί αγχολυτικά.

 

Το μουστάκι φταίει για τις… αλλεργίες

 

Εάν έχετε μούσι ή μουστάκι, μην ξεχνάτε να το πλένετε δύο φορές την ημέρα. Οι τρίχες συσσωρεύουν σωματίδια σκόνης, με αποτέλεσμα με την αναπνοή να περνάνε στους αεραγωγούς. Μια μελέτη έδειξε ότι οι ασθενείς που το έκαναν αυτό, χρησιμοποιούσαν λιγότερα αντιισταμινικά και αποσυμφορητικά φάρμακα.

 

Απολύμανση με… μέλι

 

Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μέλι μπορεί να καταστρέψει σχεδόν όλα τα κοινά βακτήρια σε μία πληγή. Αν κοπήκατε, λοιπόν, βάλτε λίγο μέλι και καλύψτε τη με έναν επίδεσμο.
Φαγούρα κάτω από το γύψο

 

Αν έχετε φαγούρα κάτω από το γύψο, επιχειρήστε να ξύσετε το ίδιο σημείο στο άλλο χέρι ή πόδι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλο και να σταματήσει το αίσθημα κνησμού.
Μύθος το αντιβακτηριακό σαπούνι

 

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο, αν και κοντά στο 50% των σαπουνιών που πωλούνται περιέχουν αντιμικροβιακούς παράγοντες, δεν έχει αποδειχθεί ότι αυτά είναι πιο αποτελεσματικά στην πρόληψη των μολύνσεων.

 

Η ιδανική θέση οδήγησης

 

Προκειμένου να δείτε ποια είναι η ιδανική θέση οδήγησης, προκειμένου να μην επιβαρύνετε τη μέση σας, προσποιηθείτε ότι κάποιος χύνει ένα ποτήρι κρύο νερό στην πλάτη σας. Η στάση που θα πάρει το σώμα σας, με τους ώμους προς τα πίσω και τη σπονδυλική στήλη προς τα εμπρός, είναι η ιδανική θέση οδήγησης.

 

Πιπέρι, ο καλύτερος γιατρός

 

Αν κοπείτε ή σας τσιμπήσει κάτι, αφού ξεπλύνετε την πληγή με άφθονο νερό, βάλτε πάνω λίγο πιπέρι και πιέστε το. Το μαύρο πιπέρι έχει αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες και η αιμορραγία θα σταματήσει.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika