Newsitamea.gr
AMEA news

Παράδειγμα ανθρωπιάς από 86χρονο που δώρισε αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Παράδειγμα ανθρωπιάς από 86χρονο που δώρισε αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ

Καλαμαριά: Παράδειγμα ανθρωπιάς από 86χρονο που δώρισε αυτοκίνητο για ΑΜΕΑ

Το μότο της ζωής του είναι «Όχι λόγια, έργα» και το απόδειξε μια ακόμη φορά, χαρίζοντας ένα αυτοκίνητο για τη μεταφορά ατόμων με αναπηρία στην Καλαμαριά. Ο ευεργέτης Νικόλαος Ξενιτίδης, σεμνός και φιλάνθρωπος, ένιωσε αμέριστη χαρά, προσφέροντας την περασμένη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, το σύγχρονο ειδικό όχημα, στο δήμο Καλαμαριάς.

Η προσφορά του βρίσκεται στο… αίμα του, όπως έχει εξομολογηθεί ο ίδιος στον «Αγγελιοφόρο» και όσο ζει δεν σταματά να βοηθά τους συνανθρώπους του.

Πριν από τρία χρόνια, ο κ. Ξενιτίδης είχε χαρίσει ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες του νοσοκομείου Βέροιας. Επιπλέον, έχει χαρίσει ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Αριδαίας, όπου εγκατέστησε τηλεφωνικό κέντρο, δώρισε ιατρικό εξοπλισμό και ανέλαβε τη δημιουργία πνευματικού κέντρου. Συστήνοντας ίδρυμα υποτροφιών, έδωσε την ευκαιρία σε άπορα παιδιά να σπουδάσουν.

Ο ευεργέτης με την πλούσια φιλανθρωπική δράση και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, επιμένει σε πείσμα των καιρών να βρίσκεται δίπλα στο πλευρό των συμπολιτών του. Εξάλλου, όπως έχει πει ο ίδιος, έχοντας περάσει σκληρά χρόνια στερήσεων αποτελεί γι΄ αυτόν μεγάλη ευχαρίστηση να προσφέρει εφόσον έχει αυτή τη δυνατότητα.

Ο ευεργέτης με τη «μεγάλη καρδιά»

Ο Νικόλαος Ξενιτίδης φαίνεται πως δεν είναι τυχαίο πως ανέπτυξε τεράστια φιλανθρωπική προσφορά. Από μικρός, όπως είχε πει στον «Αγγελιοφόρο», είχε τον αλτρουισμό μέσα του.

Γεννημένος στη Χρυσή Πέλλας, όταν ήταν μικρός ξενιτεύτηκε ανά τη Μακεδονία, έζησε τη φτώχεια και εργάστηκε στη γεωργία για να βοηθήσει την οικογένειά του. Πέρασε δοκιμασίες στον πόλεμο του 1940 και ακόμα θυμάται τις πληγές του άφησαν, όπως και την περιπέτεια της υγείας του όταν «χτυπήθηκε» από φυματίωση. Ξαναστάθηκε στα πόδια του όμως και με τις λογιστικές του γνώσεις έκανε διάφορες δουλειές για να εξασφαλίσει τα προς το ζην ώσπου δημιούργησε τη δική του επιχείρηση πώλησης αντλητικών μηχανημάτων και τρακτέρ. Όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην επαγγελματική του δραστηριότητα, αφοσιώθηκε στο ευεργετικό του έργο.

Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη Δευτέρα, σε κλίμα συγκίνησης, στο χώρο διεξαγωγής του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία» ΑμεΑ, στο Φοίνικα, ο κ. Ξενιτίδης παρέδωσε το όχημα στον δήμο Καλαμαριάς.

Ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον δωρητή για τη γενναιόδωρη προσφορά του, ενώ έγινε και ο καθιερωμένος αγιασμός, σηματοδοτώντας τη νέα εκπαιδευτική χρονιά στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών  με αναπηρία.

agelioforos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou