Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΠΑΤΡΑ:Βρέφος χαρίζει ζωή σε 48χρονη γυναίκα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

8533d924ac699ea136e84b1244950b43_M

Συγκλονίζουν οι γονείς του μόλις 16 μηνών βρέφους που πέθανε – Πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα ζωτικά όργανα του αδικοχαμένου μωρού τους και να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή…
Μια ζωή έφυγε και μια ζωή σώθηκε. Βρέφος 16 μηνών, έδωσε ζωή μέσα από το θάνατό του, σε μια 48χρονη γυναίκα. Οι νεφροί του μεταμοσχεύθηκαν με επιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η Μαρία – Κωνσταντίνα από την Ακράτα κατέληξε ΜΕΘ Παιδιών κι Εφήβων του ΠΓΝΠ. Δεν τα κατάφερε σαν την ξαδέρφη της Βενετία, που είχε παρόμοιο ατύχημα, αλλά βγήκε υγιής από το νοσοκομείο. Οι γονείς της Μαρίας παρά τον πόνο τους πήραν την γενναία απόφαση, μέσα στο βαρύτατο πένθος και την ψυχική τους οδύνη, να χαρίσουν τα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η διπλή μεταμόσχευση των νεφρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (09-11-2013) από την ομάδα χειρουργών υπό τον συντονιστή διευθυντή του Χειρουργικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Χειρουργικής Διονύσιο Καραβία και τον συντονιστή διευθυντή του Νεφρολογικού Τομέα του Μεταμοσχευτικού Κέντρου του ΠΓΝΠ, καθηγητή Νεφρολογίας Δημήτριο Γούμενο.

Η μετεγχειρητική πορεία της υγείας της ασθενούς κρίνεται πολύ καλή, ενώ το ήπαρ του άτυχου βρέφους θα μεταμοσχευτεί σε ασθενή στη Γερμανία.

 

 

cityvoice.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Efi Nika

Αιτήσεις «τώρα» για επιδότηση έως 10.000 ευρώ: Πώς θα πάρετε κρατικό χρήμα – Αιτήσεις με σειρά προτεραιότητας

Efi Nika