Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Ο συγκινητικός αγώνας του μικρού Σωτήρη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

590_d4d59c2b289fba99d2420e6ebd257e51

Ο συγκινητικός αγώνας του μικρού Σωτήρη

Δεκαέξι μηνών σήμερα, ο Σωτήρης-Παναγιώτης βγήκε πρόσφατα νικητής από τη μάχη που έδωσε με την ηπατική ανεπάρκεια χάρη στη γιαγιά του που του χάρισε το σωτήριο μόσχευμα.

Τώρα, ωστόσο, ο πατέρας του παλεύει να τα βγάλει πέρα με τον ΕΟΠΥΥ που δεν καλύπτει το σύνολο των νοσηλίων για τη μεταμόσχευση σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Κι όμως, το εξωτερικό ήταν μονόδρομος, αφού η επέμβαση δεν γίνεται στην Ελλάδα.

Μόλις δύο μηνών ήταν το αγοράκι από την Καστοριά όταν του διαγνώστηκε το σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του. Η “ατρησία εξωηπατικών χοληφόρων αγγείων”, μια σπάνια πάθηση, που πλήττει 1 στα 18.000 αγόρια, 1 στα 15.000 κορίτσια παγκοσμίως. “Το μωρό μας εμφάνισε ίκτερο κι αποδείχθηκε ότι το ήπαρ του δεν είχε χοληφόρα αγγεία, ήταν κατεστραμμένο, σαν ανθρώπου αλκοολικού. Οι γιατροί μας είπαν ότι χωρίς το νέο συκώτι θα ζούσε μόνο ως 2 χρονών, ότι η μόνη σίγουρη λύση για να θεραπευτεί ήταν η μεταμόσχευση και αυτή γίνεται μόνο εκτός Ελλάδας. Εγώ τότε κρατήθηκα σχετικά ψύχραιμος”.

Στις 25 Οκτωβρίου 2012 το μωρό μπήκε για εικοσαήμερη νοσήλεια-έλεγχο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Κατόπιν υποβαλλόταν σε εξετάσεις μία φορά τον μήνα. Παρέμεινε στην Ελλάδα μέχρι να πάρει επιπλέον κιλά και οι γονείς του να λάβουν απάντηση από νοσοκομεία σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο όπου απευθύνθηκαν. Πράγματι, στα μέσα του περασμένου Ιουνίου η οικογένεια αναχώρησε για Βρυξέλλες, για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Saint-Luc, εξειδικευμένο στη βρεφική μεταμόσχευση λόγω ηπατικής ανεπάρκειας. Στις 21 Αυγούστου, έπειτα από επτάωρη χειρουργική επέμβαση, όλα πήγαν κατ΄ ευχήν!

Αναζητείται η λύση

Η οικογένεια Τσιγάρα έχει μπροστά της το οικονομικό σκέλος της μεταμόσχευσης. “Ο ΕΟΠΥΥ μας κάλυψε μόνο κατά περίπου 80%”, λέει ο κ. Τσιγάρας. Στο σπίτι του έχει ακόμα τα τιμολόγια του νοσοκομείου τα οποία έχει καθυστερήσει να αποπληρώσει. “Μιλάμε συνολικά για περίπου 11.000 ευρώ. Για την ώρα, ωστόσο, έχω δώσει μόνο 400 ευρώ, κι αυτά αφού γνωστοί και φίλοι με βοήθησαν. Αν δεν πληρώσω άμεσα τους Βέλγους, δεν θα με δεχτούν τον Μάρτιο όταν πάω εκεί το παιδί για επανεξέταση”, λέει.

Από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ κάτι δείχνει να αλλάζει, τουλάχιστον με βάση την επικοινωνία των “Νέων” με τη διοίκηση του οργανισμού. Οι υπεύθυνοι αναγνώρισαν ότι εκ παραδρομής ειπώθηκε στον κ. Τσιγάρα περί κάλυψης των νοσηλείων κατά 80%, αφού το ποσοστό αυτό αφορά σε ενήλικο. Εν προκειμένω, όπως και σε κάθε άλλη επέμβαση που γίνεται αποκλειστικά στο εξωτερικό σε ανήλικο, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το 95% των ιατρικών δαπανών. “Για ανθρωπιστικούς λόγους εφόσον ο πατέρας μας προσκομίσει όλα τα παραστατικά, θα καλύψουμε το 100% των νοσηλίων”, απάντησαν.

 

Πηγή: Tα Νέα

enikos.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou