Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Ο αυτισμός συνδέεται με αυξημένο μέγεθος εγκεφάλου κατά τη βρεφική ηλικία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Autism_Awareness_by_thisfleshavenged

Ο αυτισμός συνδέεται με αυξημένο μέγεθος εγκεφάλου κατά τη βρεφική ηλικία

Παιδιά στα οποία αργότερα τέθηκε η διάγνωση του αυτισμού, είχαν κατά την βρεφική ηλικία πολύ αυξημένη ποσότητα εγκεφαλονωτιαίου υγρού και αυξημένο μέγεθος εγκεφάλου. Αυτά βρήκε μια μελέτη από ερευνητές του Ινστιτούτου MIND, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

Αυτό εγείρει τη δυνατότητα, ότι αυτές οι ανωμαλίες του εγκεφάλου θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν σαν δυνητικοί βιολογικοί δείκτες για τον πρώιμο εντοπισμό αυτής της νευρο- αναπτυξιακής διαταραχής. Η μελέτη αυτή ,δημοσιεύεται στο Ιατρικό περιοδικό Brain.

Η μελέτη αυτή υπήρξε η πρώτη η οποία παρακολούθησε την πορεία ανάπτυξης του εγκεφάλου, από την βρεφική ηλικία μέχρι την παιδική, σε παιδιά τα οποία εμφάνισαν αυτισμό και η πρώτη που συσχέτισε την υπερβολική ποσότητα εγκεφαλονωτιαίου υγρού κατά την βρεφική ηλικία, με τον αυτισμό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 55 βρέφη, ηλικίας από 6 έως 36 μηνών, εκ των οποίων τα 33 είχαν ένα μεγαλύτερο αδελφό/η, με αυτισμό. Είκοσι δύο βρέφη ήταν παιδιά χωρίς κανένα οικογενειακό ιστορικό αυτής κατάστασης. Οι ερευνητές ανέφεραν, ότι η ανωμαλία του εγκεφάλου, εντοπίστηκε σημαντικά συχνότερα στα βρέφη υψηλού κινδύνου, στα οποία αργότερα ετέθη διάγνωση του αυτισμού, σε ηλικία 24 έως 36 μηνών.

attikipress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικό μου είναι: Πότε ένα παιδί δυσκολεύεται να μοιραστεί και πώς να το βοηθήσουμε

Penni Syggrou

Λουκία Κασαμάκη: Η 11χρονη εκ γενετής τυφλή που δίνει μαθήματα ζωής – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Δεν αρέσει το φαγητό στο παιδί; Ποιες «στρατηγικές» μπορούν να ακολουθήσουν οι γονείς

Penni Syggrou