Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Οταν οι γονείς πιστεύουν ότι το βρέφος τους είναι άσχημο!

Οταν οι γονείς πιστεύουν ότι το βρέφος τους είναι άσχημο
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Οταν οι γονείς πιστεύουν ότι το βρέφος τους είναι άσχημο

Σε μία δημοσκόπηση, την οποία δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το 18% των ερωτηθέντων γονιών παραδέχονται ότι θεωρούν το μωρό τους άσχημο.

Μην μου πείτε ότι όλοι δεν το έχετε σκεφτεί, αντικρίζοντας τη φωτογραφία ενός βρέφους αμέσως μετά τον τοκετό. Είναι η ώρα, που τα παιδιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα και τα χαρακτηριστικά τους ίσως και αλλοιωμένα.

Η αλήθεια είναι ότι τα πρώτα λεπτά, μόνο η μητέρα μπορεί να βλέπει την ομορφιά και αυτή όχι κυριολεκτικά.

Όσο κι αν λέμε ότι η σχέση μητέρας-παιδιού αναπτύσσεται από την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι περισσότερες παραδέχονται ότι αγαπούν το μωρό τους μέρα με την ημέρα και ότι τις πρώτες στιγμές αισθάνονται περίεργα και άβολα.

Η μητέρα, όμως, βλέπει μία άλλη… ομορφιά. Βλέπει το θαύμα της ζωής. Βλέπει το σπλάχνο, που είχε μέσα της.

Έχω ακούσει πολλές γυναίκες να εξιστορούν την πρώτη επαφή με το βρέφος τους και να παραδέχονται ότι πέρασαν από το μυαλό τους τρελές σκέψεις, όπως «δεν μπορεί να είναι δικό μου αυτό», «είναι άσχημο, αλλά εγώ θα το αγαπώ», «κάποιο λάθος πρέπει να έχει γίνει».

Πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα συναισθήματα, τις πρώτες σκέψεις, παίζει η ταλαιπωρία μητέρας και βρέφους, οι δύσκολες συνθήκες του τοκετό, αλλά και η άγνοια της μητέρας για το πώς είναι ένα νεογέννητο στην όψη.

Αυτή η πρώτη εικόνα, βέβαια, αλλάζει γρήγορα και όλοι οι γονείς μετατρέπονται σε «κουκουβάγιες». Τα παιδιά τους είναι τα ομορφότερα, τα εξυπνότερα και τα καλύτερα …κι ας μην το παραδέχονται.

mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou