Newsitamea.gr
AMEA news

Μητέρα αυτιστικού παιδιού ξεσπά: ”Μου έρχεται να κατέβω στο υπουργείο με όπλο”

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μητέρα αυτιστικού παιδιού ξεσπά ''Μου έρχεται να κατέβω στο υπουργείο με όπλο''

Σπαράζει καρδιές το ξέσπασμα μίας μητέρας ενός 10χρονου  αυτιστικού παιδιού στην Ξάνθη για τα προβλήματα και τα κενά που παρουσιάζει η Ειδική Εκπαίδευση στην περιοχή. 

«Έτσι μου έρχεται να πάρω το όπλο και να κατέβω στο Υπουργείο. Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Πρέπει να φτάσει Οκτώβρης για να πάνε τα παιδιά μας σχολείο» λέει και υπογραμμίζει πως «έχω πάρει τηλέφωνο παντού για να κάνω παράπονα. Βέβαια στο Υπουργείο δεν σηκώνουν το τηλέφωνο». 

«Το παιδί μου πηγαίνει τώρα μια φορά την εβδομάδα στο σχολείο, το κατεβάζει ο πατέρας του και πηγαίνω εγώ μετά με το λεωφορείο και το παίρνω. Γίνεται και η μεταφορά με τα ταξί και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο μεγάλο» εξηγεί η μητέρα,  τονίζοντας πως «το σχολείο το βοηθάει πάρα πολύ στο να ηρεμεί. Κάνει δραστηριότητες εκεί, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδιά και το μεσημέρι που γυρνάει στο σπίτι είναι πολύ καλύτερα».

Κατά το παρελθόν η ίδια απασχολούσε εκπαιδευτικό στο σπίτι, για πρόσθετη στήριξη, ωστόσο όπως αναφέρει «πλέον τα χρήματα δεν υπάρχουν. Για κάτι τέτοιο ήθελα 200 με 250 ευρώ τον μήνα».  

Πηγή: thrakitoda

star.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea