Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Μην κόβετε τα χάπια σας στα δύο

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Μην κόβετε τα χάπια σας στα δύο
Σύµφωνα µε ερευνητές του Πανεπιστηµίου Ghent του Βελγίου, το κόψιµο των χαπιών σε µικρότερες δόσεις µπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Η ερευνητική οµάδα του πανεπιστηµίου ζήτησε από πέντε εθελοντές να κόψουν, στα δύο, οκτώ χάπια διαφορετικού µεγέθους και σχήµατος χρησιµοποιώντας τρεις τεχνικές – µία ειδική συσκευή διαχωρισµού, ψαλίδι και µαχαίρι κουζίνας…

Το 31% των χαπιών που διαχωρίστηκαν δεν παρουσίαζε την αναµενόµενη δοσολογία δραστικής ουσίας, ενώ ακόµη και τα χάπια που κόπηκαν µε την ειδική συσκευή παρουσίαζαν λάθη στη σύσταση στο 13% των περιπτώσεων. Τα χάπια που χρησιµοποιήθηκαν προορίζονταν για την αντιµετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως Πάρκινσον, θρόµβωση, καρδιακή ανεπάρκεια και αρθρίτιδα.
Η επικεφαλής της έρευνας, Dr. Charlotte Verrue, επισήµανε πως ένα σηµαντικό ποσοστό των συστατικών χάνεται κατά το διαχωρισµό τους ακόµη κι αν τα χάπια έχουν σχετική εγκοπή, ενώ τόνισε πως οι περισσότερες ταµπλέτες δεν είναι κατάλληλες για διαχωρισµό και πως οι φαρµακοβιοµηχανίες θα πρέπει να εισαγάγουν ένα µεγαλύτερο εύρος δόσεων ώστε ο διαχωρισµός των χαπιών να µην κρίνεται απαραίτητος.

Της ΒΑΝΝΑΣ ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ www.myworld.gr

thesecretrealtruth.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς μιλάνε οι γιατροί για τον βίαιο και αιφνίδιο θάνατο ενός ανθρώπου στους συγγενείς του;

newsitamea

Κορονοϊός: Πόσοι νέοι πέθαναν από καρδιά σε 1 εκατομμύριο που εμβολιάστηκαν

Efi Nika

Οι άνθρωποι μεταδίδουν περισσότερους ιούς στα ζώα απ’ ό,τι εκείνα σε εμάς

Γιώργος Newsitamea