Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

Μέχρι πότε να πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες των παιδιών τους με ειδικές ανάγκες ;;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

1310462583_226224707_1----

Σε απόγνωση δεκάδες γονείς Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στη Μαγνησία. Είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τις θεραπείες των παιδιών τους και μάλιστα θεραπείες ιδιαίτερα δαπανηρές ενώ ποσά 2.000 και 3.000 ευρώ που είναι να τους επιστραφούν από τα ασφαλιστικά ταμεία τα λαμβάνουν με καθυστέρηση ακόμη και 15 μηνών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα και οι καθυστερήσεις εντοπίζονται στον ασφαλιστικό φορέα του ΟΠΑΔ, καθώς μόνο στη Μαγνησία φέρεται να  οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε γονείς με παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και που πλέον  πληρώνουν λογοθεραπείες και εργοθεραπείες από την τσέπη τους καθώς  είναι απαραίτητες για τα παιδιά τους. Αντίθετα η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σε ΙΚΑ και ΟΓΑ.

Οι τοπικές υπηρεσίες έχουν γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών από τους γονείς αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής παροχών από λογοθεραπείες – ψυχοθεραπείες – ειδική αγωγή των αυτιστικών παιδιών και γενικότερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες των ατόμων με ειδικές ανάγκες έχουν καταβάλει κανονικά τις εισφορές και ευρισκόμενοι σε οικονομικό αδιέξοδο, πολλές φορές  ωθούνται στην διακοπή των θεραπειών των παιδιών τους με ότι αυτό συνεπάγεται για παιδιά που χρειάζονται ειδική αγωγή και ειδικές θεραπείες.

Μέχρι στιγμής σε όλες τις κρούσεις που έχουν γίνει δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα καταβολής των οφειλομένων και αυτό προκαλεί αγανάκτηση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι σε άλλες μεγαλύτερες περιοχές της χώρας όπως Θεσσαλονίκη και Αθήνα, δεν παρατηρούνται τέτοιες εξωφρενικές καθυστερήσεις.

Τα ποσά που οφείλονται είναι πλέον παρά πολλά. Κάθε οικογένεια έχει επιβαρυνθεί με ποσά που αγγίζουν τα 2.000 και 3.000  ευρώ όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η κάθε οικογένεια έχει πλέον σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είναι δυνατόν να ανταπεξέλθει κατά αυτό τον τρόπο σε τέτοιες επιπλέον επιβαρύνσεις. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά τα ασφαλιστικά ταμεία» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Κ.Μ μητέρα ΑΜΕΑ που περιμένει να πληρωθεί τις παροχές που ήδη έχει επιβαρυνθεί.

Αντίθετα με τον ΟΠΑΔ ωστόσο  σημειώνεται ότι όλα τα άλλα ταμεία όπως ΙΚΑ και ΟΓΑ πληρώνουν κανονικά για τις εργοθεραπείες και τις λογοθεραπείες  στη Μαγνησία και χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις.

 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκάλα έγινε δότρια και έσωσε τη ζωή ενός 2χρονου αγοριού…

Efi Nika

Τι να κάνετε όταν ανακαλύπτετε πως το παιδί σας είναι εκφοβιστής…

Βογιατζής Ηλίας

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika