Newsitamea.gr
SPORT AMEA

Λυών 2013: Ασημένιο μετάλλιο η εκπληκτική Καντζά στο μήκος Τ11

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ασημένιο μετάλλιο η εκπληκτική Καντζά στο μήκος Τ11

Το πρώτο του μετάλλιο, ασημένιας απόχρωσης, πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο ελληνικός στίβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στη Λυών της Γαλλίας. Η Βούλα Καντζά στο μήκος κατηγορίας Τ11, κατέκτησε την δεύτερη θέση, όπως συνέβη δηλαδή και πριν από δύο χρόνια στην αντίστοιχη διοργάνωση της Νέας Ζηλανδίας. Εκτός του μεταλλίου, η Καντζά με την εκπληκτική επίδοση των 4 μέτρων 28 εκατοστών κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ του αγωνίσματος το οποίο κρατούσε η ίδια από το… 2000 στην Αθήνα με 4.27μ.!

Η «χάλκινη» Παραολυμπιονίκης της Αθήνας με guide τον Θεόδωρο Κατσωνόπουλο, κατάφερε από το πρώτο κιόλας άλμα να βρεθεί σε τροχιά μεταλλίου, κάτι που επαληθεύτηκε με την ολοκλήρωση του αγώνα. Μάλιστα μέχρι το τρίτο άλμα βρισκόταν στην πρώτη θέση, με την Βραζιλιάνα Σπολαντόρε να της «κλέβει» το προβάδισμα στην τέταρτη προσπάθεια. Παρά το γεγονός ότι η Καντζά υπερέβαλε εαυτόν στα τρία τελευταία άλμα, τελικά δεν μπόρεσε να βρεθεί στην κορυφή του αγωνίσματος.

Το πέμπτο άλμα της Καντζά μετρήθηκε στα 4.28μ. επίδοση που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα. Τα υπόλοιπα έγκυρα άλματα ήταν 4.11μ., 4.02μ, 3.99μ., 4.24μ.
Οι έξι πρώτες του τελικού:
1. Λορένα Σπολαντόρε (Βραζιλία) 4.37μ.
2. Παρασκευή Καντζά (ΕΛΛΑΔΑ) 4.28μ.
3. Γιουντινξιάν Γία (Κίνα) 4.17μ.
4. Βικτόρια Κάρλσον (Σουηδία) 4.07μ.
5. Ελίσα Μοντόνεν (Φινλανδία) 4.07μ.
6. Τσιάκι Τακάντα (Ιαπωνία) 3.85μ.

paralympic.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Βογιατζής Ηλίας

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Βογιατζής Ηλίας

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.

newsitamea