Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

Κόκκοι χρυσού κατά της πνευμονίας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
lung-pneumonia-
Ένα εμβόλιο που περιέχει κόκκους χρυσού ανέπτυξαν Αμερικανοί επιστήμονες με την πεποίθηση, πως θα αντιμετωπίσουν έτσι έναν από τους πιο σοβαρούς ιους του αναπνευστικού.

Οι Ερευνητές από το Πανεπιστημίο του  Βάντερμπιλτ δημιούργησαν ένα  εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), ο οποίος προσβάλλει κάθε χρόνο εκατομμύρια ενηλίκους και παιδιά και αποτελεί την κυριότερη αιτία μόλυνσης του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Το εμβόλιο περιέχει νανοσωματίδια χρυσού, τα οποία το βοηθούν να μιμείται τον ιό και να ρυθμίζει την αντίδραση των κυττάρων του ανοσοποιητικού που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό από αυτόν.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης των επιστημόνων, ο ιός RSV δρα μέσω της πρωτεΐνης F, η οποία καλύπτει την επιφάνειά του και του επιτρέπει να εισέρχεται στα κύτταρα. Αυτό σημαίνει ότι για να αντιδράσει σωστά ο οργανισμός πρέπει η πρωτεΐνη F να φτάσει σε συγκεκριμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού, κάτι που μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν είχαν επιτύχει.
Οι ερευνητές εξηγούν πως τα νανοσωματίδια χρυσού μεταφέρουν την πρωτεΐνη αποτελεσματικά, ενεργοποιώντας τα κύτταρα του ανθρώπινου ανοσοποιητικού και χωρίς να προκαλούν την παραμικρή τοξικότητα.
«Ένα εμβόλιο για τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, ο οποίος αποτελεί την κυριότερη αιτία της ιικής πνευμονίας στα παιδιά, είναι απολύτως απαραίτητο», αναφέρει ο βασικός της συντάκτης, καθηγητής James Crowe, στην επιστημονική έκθεση, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nanotechnology.
Για τον Crowe τα νανοσωματίδια χρυσού λόγω της ευελιξίας τους  θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία πειραματικών εμβολίων και για άλλους ιούς, καθώς επίσης για πολλά βακτήρια και μύκητες.
Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές, προκειμένου να αποδειχθεί αν το εμβόλιο είναι όντως αποτελεσματικό.
ygeianews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika