Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

”Κολλήσατε” ψείρες; Δείτε πώς θα τις …ξεκολλήστε!

''Κολλήσατε'' ψείρες; Δείτε πώς θα τις …ξεκολλήστε
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

''Κολλήσατε'' ψείρες; Δείτε πώς θα τις …ξεκολλήστε

Τα μικρά λευκά έντομα που είναι γνωστά ως ψείρες, είναι εξαιρετικά μεταδοτικά. Τα αυγά τους συνήθως προσκολλώνται στα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής. Οι ψείρες μεταδίδονται από την ανταλλαγή ρουχισμού και από την άμεση προσωπική επαφή. Είναι ενοχλητικές, αλλά θεραπεύσιμες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε …

 

Πώς θα τις καταλάβετε

Πρώτα από όλα πρέπει να αξιολογήσετε εάν εσείς ή το παιδί σας έχει πραγματικά ψείρες. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό, δυσάρεστη μυρωδιά και μικρές, οβάλ λευκές ή γκρι κηλίδες που κολλάνε στον άξονα τρίχας.

Μπορείτε να δείτε εύκολα τις ψείρες πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού. Οι τρίχες γεμίζουν με μικρά αυγά που μοιάζουν με λευκά στίγματα. Τα αυγά μπορούν να εκκολαφθούν σε μια εβδομάδα, ενώ μια ψείρα μπορεί να ζήσει εκτός σώματος έως 3 ημέρες.

''Κολλήσατε'' ψείρες; Δείτε πώς θα τις …ξεκολλήστε

 

Τι να κάνετε

  • Χρησιμοποιήστε κάποια ειδική λοσιόν ή σαμπουάν για την αντιμετώπιση τους, αφού ρωτήστε πρώτα τον παιδίατρο, αν πρόκειται για το παιδί. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί μια εβδομάδα. Εφαρμόστε το σαμπουάν ή τη λοσιόν στο δέρμα που υπάρχουν ψείρες και αφαιρέστε με ένα τσιμπιδάκι τα αυγά τους.
  • Χρησιμοποιήστε ένα σεσουάρ καθώς η θερμότητα μπορεί να σκοτώσει τις ψείρες και τις κόνιδες. Αλλά να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε να τοποθετείτε το σεσουάρ πολύ κοντά στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Εξετάζετε τα μαλλιά καθημερινά για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι κόνιδες και ψείρες έχουν φύγει. Καλύψτε τις βλεφαρίδες και τα φρύδια με ένα παχύ στρώμα βαζελίνης. Εφαρμόστε τη δύο φορές την ημέρα για 8 ημέρες.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο ή μαγιονέζα στο κεφάλι. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι πνίγουν τις κόνιδες. Τρίψτε το ελαιόλαδο στα μαλλιά και αφήστε το όσο το δυνατόν περισσότερο. Απομακρύνετε με μια χτένα τις κόνιδες μετά την εφαρμογή του ελαιόλαδου ή της μαγιονέζας.
  • Μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία προσπαθήστε να μην έρθει το παιδί σε επαφή με άλλα παιδιά.
  • Πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία τα σεντόνια, καπέλα, χτένες ρούχα με καυτό νερό για αρκετά λεπτά.
  • Καθαρίστε τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα χαλιά με ατμό ή απορρυπαντικά.

 

 

Πηγή: PATHFINDER

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika

Να αγαπάτε τους ανθρώπους που δεν μπαίνουν σε καλούπια…

Efi Nika