Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ- ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΜΕΑ

Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι- ΑΜΕΑ και άνεργους

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι- ΑΜΕΑ και άνεργους

Κοινωνικός τουρισμός 2013 ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά οι αιτήσεις δικαιούχοι

Οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 του ΟΑΕΔ θα γίνουν ηλεκτρονικά από τους δικαιούχους με το σύστημα των voucher που έχουν καθιερωθεί για τα προγράμματα των ανέργων .

Με voucher (επιταγή) που θα αντιπροσωπευει την αξία των διανυκτερεύσεων και των άλλων παροχών για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ θα δοθούν στους δικαιούχους τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για το 2013 . Ο κοινωνικός τουρισμός θα αφορά 100000 εργαζόμενους, άνεργους και ΑΜΕΑ . Τη χρήση του voucher κοινωνικού τουρισμού» όπως δημοσιεύει η Ημερησία προβλέπει το σχέδιο της απόφασης που τίθεται προς έγκριση σήμερα στο Δ.Σ. του ΟΑΕΔ παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το σχέδιο της απόφασης για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ προβλέπει να διατεθούν μόλις 10 εκατ. ευρώ για την επιδότηση και 500.000 ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων από τα αποθεματικά του νεοσύστατου στον Οργανισμό Ενιαίου Λογαριασμού για την εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ). Με βάση την απόφαση (για την οποία δεν προηγήθηκε γνωμοδότηση της ειδικής Επιτροπής του Λογαριασμού όπως προβλέπει ο νόμος) οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν, ύστερα από δημόσια πρόσκληση, να υποβάλλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τη συμμετοχή στον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ.

Η επιταγή για τον κοινωνικό τουρισμό του ΟΑΕΔ , θα έχει τη μορφή ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού που θα δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεούνται, να προσκομίζουν στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ τα δικαιολογητικά για την απόδειξη των κριτηρίων επιλογής, ενώ η επιλογή θα γίνεται με βάση σύστημα μοριοδότησης που θα στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια (ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, αριθμός των ανήλικων τέκνων, χρόνος ανεργίας, αριθμός των ημερών ασφάλισης την τελευταία τριετία). Διπλάσια μόρια θα λαμβάνουν τα ΑΜΕΑ.

Η αίτηση θα επέχει θέσει υπεύθυνης δήλωσης και για τυχόν ανακριβείς αιτήσεις θα επιβάλλονται ποινικές και διοικητικές κυρώσεις καθώς και τον αποκλεισμό δικαιούχων και ιδιοκτητών καταλυμάτων από το πρόγραμμα για 3 – 5 χρόνια.

Εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου που είχαν το προηγούμενο έτος τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης.

Ανεργοι που έχουν επιδοτηθεί για τουλάχιστον 2 μήνες (50 ημερήσια επιδόματα).

Ανεργοι εγγεγραμμένοι στα ειδικά μητρώα ανέργων ΑΜΕΑ του ΟΑΕΔ με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2013 ΟΑΕΔ

Κοινωνικός τουρισμός ΟΑΕΔ 2013 2014 εγκρίθηκε το πρόγραμμα
Tην απόφαση για τον κοινωνικό τουρισμό , ώστε να ξεκινήσει το πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ για το 2013 2014 , πήρε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού , παρουσία του Υπουργού Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο υπουργός αφού ενημερώθηκε από το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τις δράσεις αντιμετώπισης της ανεργίας, δήλωσε.
«Η απόφαση για τον κοινωνικό τουρισμό 2013 2014 απο τον ΟΑΕΔ που αποφασίστηκε σήμερα από αλλά και άλλες πρόσφατες παρεμβάσεις όπως η παροχή οικογενειακών επιδομάτων από την Πρόνοια και τον ΟΓΑ, σηματοδοτούν την επανεκκίνηση και ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους, ως απαραίτητο στήριγμα και προϋπόθεση της ίδιας της αναπτυξιακής επανεκκίνησης της οικονομίας».

«Σήμερα είχαμε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία με το νέο διοικητή και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Αυτές τις στιγμές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαία η ενίσχυση της παρέμβασης του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας και την κοινωνία.Τόσο με τα προγράμματα στήριξης της απασχόλησης και των ανέργων, όσο και με τη διεύρυνση του ρόλου του με κοινωνικές δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika

«Τέλος το πέναλτι 30%»: Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Εργασίας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Penni Syggrou