Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

Κλείνουν έξι νοσοκομεία τον Αύγουστο!!!

Κλείνουν έξι νοσοκομεία τον Αύγουστο!!!
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Κλείνουν έξι νοσοκομεία τον Αύγουστο!!!

Κλείνουν έξι νοσοκομεία

Σε πλήρη εξέλιξη θα βρεθεί μέσα στον Αύγουστο το πρόγραμμα καταργήσεων – συγχωνεύσεων νοσοκομείων, ενώ είναι ήδη έτοιμο το σχέδιο, για να ενταχθούν σε κινητικότητα διοικητικοί και ιατρικό προσωπικό (1.342 εργαζόμενοι από σύνολο 1.867).

Σύμφωνα με το πλήρες σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο Υγείας, για τα έξι πρώτα νοσοκομεία στην Αττική που θα μπουν σε αυτήν τη διαδικασία, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αφορούν τα εξής νοσηλευτικά ιδρύματα:

– Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών)

– Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη)

– Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

– Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική)

– Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας

– Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμινγκ).

Όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής», τα συγκεκριμένα νοσοκομεία είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευτούν με άλλα, έτσι ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα που είχε συναποφασίσει με την τρόικα η κυβέρνηση Παπαδήμου. Τα έξι αυτά νοσοκομεία θα αποτελέσουν το πρώτο μέρος του συνολικού σχεδιασμού, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και θα αφορά νοσοκομεία στο κέντρο, αλλά και στην Περιφέρεια.

Δέσμευση

Όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί, αλλά αντίθετα θα του προταθεί άλλη θέση σε νοσοκομείο που θα βρίσκεται κοντά στο ίδρυμα που υπηρετεί σήμερα.

Στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζόμενους που έχει σήμερα και θα μετατραπεί σε πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ. Προβλέπεται, επίσης, η αξιοποίηση μέρους του ακινήτου για τη μεταστέγαση της 2ης ΥΠΕ και η παραμονή της μονάδας τεχνητού νεφρού που θα ενταχθεί επίσης στον ΕΟΠΥΥ.

Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Θα δημιουργηθεί, επίσης, κέντρο ακτινοθεραπείας και ακτινοχειρουργικής, ενώ θα λειτουργήσουν επίσης εξωτερικά ιατρεία μίας στάσης. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί και το κτιριακό του συγκρότημα θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, προβλέπεται πλήρης κατάργηση του Ινστιτούτου Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος, υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, ενώ για το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης και η δημιουργία εξωτερικών ιατρείων ως σημείο εξυπηρέτησης πολιτών για έκδοση πιστοποιητικών υγειονομικής φύσεως.

Τέλος, το «Αμαλία Φλέμινγκ» θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης και, ταυτόχρονα, θα μετατραπεί από γενικό νοσοκομείο σε νοσοκομείο αποκατάστασης, στο οποίο θα παραμείνουν η παθολογική, η καρδιολογική και η ορθοπεδική κλινική.

 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika